Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Waar te meten voor een goed passend overhemd

10-09-201910-09-2019


Een goed passend overhemd is de hoeksteen van elke stijlvolle outfit. Hoewel de juiste pasvorm geen hogere wiskunde is, gaan veel mannen hier de mist in. Zonde, want de juiste pasvorm doet veel meer voor uw uitstraling dan dessin, kleur, of kwaliteit van het shirt. Het is de makkelijkste en goedkoopste manier om er beter uit te zien. 


De meest gemaakte fouten

De meest voorkomende fouten zijn te lange mouwen, een boord die niet goed past, en een overdaad aan stof om uw middel. Deze problemen zijn gemakkelijk op te lossen door aandacht te besteden aan de maten, wanneer u het overhemd aanschaft.


De juiste mouwlengte

Controleer voordat u een overhemd aanschaft, altijd de mouwlengte. De perfecte mouwlengte vindt u niet zomaar, en het kan zijn dat een overhemd overal perfect aansluit, maar dat de mouwen niet helemaal kloppen. Gelukkig is daar een oplossing voor. U kunt de mouwen laten innemen bij een kleermaker. Dat is niet duur, en kost weinig tijd. Let erop dat mouwen niet langer gemaakt kunnen worden. Vindt u een shirt dat perfect past, maar net te lange mouwen heeft? Geen probleem. Maar koop geen overhemden met te korte mouwen.


De juiste boordmaat

Een perfecte boordmaat doet ontzettend veel voor de uitstraling van uw shirt. Zorg ervoor dat de boord goed aansluit: een goede fit heeft maximaal één vinger speling. U wilt ook geen te krappe boord: let er dus op dat u zichzelf wat ruimte geeft. Ook hier kan een kleermaker uw boord iets innemen, door een knoop te verplaatsen. De meeste kwaliteitsmerken geven bij hun overhemden apart de boordmaat aan. U moet daarvoor natuurlijk wel uw eigen boordmaat kennen. Meet daarom uw nek op. Voor een gedetailleerde beschrijving van het nemen van uw boordmaat, verwijzen we u graag naar onze Kennisbank.


De juiste taillering

Wanneer u teveel stof overhoudt rond u middel, draagt u de verkeerde taillering. Taillering is de manier waarop de stof is gesneden en ingenomen rond het middel. Bent u erg slank? Dan draagt u het best zeer sterk getailleerde overhemden. Hiervan is het middel sterk ingenomen, waardoor de pasvorm nauwsluitend is. Bent u wat gezetter? Draag dan bijvoorbeeld ongetailleerde overhemden. Experimenteer met de taillering om er achter te komen hoeveel stof u nodig heeft, en houdt u hieraan, zodra u het weet. Bekijk ook eens onze uitleg over alle verschillende pasvormen bij overhemden.