Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Manchetknopen en feestdagen

12-12-201912-12-2019

Heerlijk manchetknopen shoppen voor de feestdagen

Manchetknopen: wanneer draagt u ze?


Manchetknopen zijn een echte shortcut naar een stijlvolle uitstraling. Er is een tijd geweest dat overhemden met dit accessoire niet zo veel gedragen werden maar die ligt achter ons. Overhemden met manchetknopen zijn dan ook weer helemaal in. Tal van ontwerpers en beroemde merken zetten ze weer prominenter in het assortiment en de verkoop neemt ook een hoge vlucht. Een evolutie die tot een logische vraag leidt: manchetknopen, wanneer draagt u die eigenlijk?
 

Overdag


Overdag zijn de regels heel erg simpel: er is eigenlijk geen limiet aan de keuze qua manchetknopen en u hebt tal van mogelijkheden. Traditioneel, modern, een mix tussen beide en ga zo maar even door. Laat u leiden door uw verbeelding en uw persoonlijke smaak. Een leuk idee is bijvoorbeeld om een French cuff te kiezen die bij uw stemming past. Het is een manier om u als stijlvolle man te onderscheiden van het gros van de bevolking. Neem die kans dan ook met beide handen aan! Op de vraag wanneer u manchetknopen overdag draagt is het antwoord dan ook bijzonder simpel: wanneer u zich ook maar geroepen voelt om een pak met overhemd te dragen. Deze kleine juwelen zijn geschikt voor op het werk, voor een formeel event maar evengoed voor een stijlvol avondje weg. Het is maar waar u zich comfortabel bij voelt.
 

Tijdens de avond


Valt de avond? Dan veranderen de regels toch wel en komt etiquette in het spel bij het dragen van de French Cuffs. Zo is het belangrijk dat u ervoor kiest dat de manchetten bij een smoking dezelfde kleur als uw overhemd hebben. Let ook goed op met gouden en zilveren French Cuffs: draag deze nooit in combinatie met een horloge die een metalen band heeft maar enkel met een leren band. Wilt u extra formeel voor de dag komen? Dan is er de dubbele manchet! Traditionele situaties waarbij u gewoon moet manchetten dragen zijn ceremonies, een verloving en een huwelijk. Trouwt u zelf? Kies dan voor manchetknopen die de kleur van uw trouwring hebben voor het beste effect.