Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Wat is de gemiddelde riem maat voor heren?

08-12-202108-12-2021



Wat is de gemiddelde maat herenriem?


Een heren riem kan in allerlei ontwerpen en materialen komen. Één ding is bij elke riem hetzelfde: een te lange riem ziet er niet uit, en een te korte riem werkt niet. Het is dus erg belangrijk om de juiste heren riem te bestellen. Maar wat is de gemiddelde maat voor heren riemen? En hoe komt u achter uw eigen maat? We leggen het u uit in dit artikel.


De gemiddelde maat heren riem


De meest verkochte heren riemen zijn die van 95 cm en 105 cm. De meeste mannen in Nederland hebben dus een taille van deze omtrek. De meeste riemen kunt u ook in taillemaat 85 en 115 cm krijgen. Overigens betekent een riem van 105 cm niet dat uw taille precies 105 cm moet zijn. U kiest gewoon de maat die het dichtst bij uw maat ligt. U heeft wat speling door de omliggende gaatjes.

Uw eigen taillemaat opnemen


Maar hoe bepaalt u de juiste maat riem precies? Meten is weten. Het is niet moeilijk, maar u moet vanaf het juiste punt meten. Een riemmaat geeft de afstand tussen de rand van de gesp (waar het leer begint) en het middelste gaatje aan. Wanneer de riem precies in het middelste gaatje past, heeft u de perfecte maat riem gevonden. Dit oogt ook het netst. De andere gaatjes bieden u ongeveer 15 cm speling aan beide kanten. U meet uw taille op de plaats waar de riem zou komen. U meet over uw broek heen. U mag de maat vervolgens afronden. Op deze maat zoekt u het best uw riem uit. Wanneer uw tailleomtrek niet exact overeenkomt met de standaardmaten, kunt u de riem op maat laten maken bij een schoenmaker of leerwinkel. Eventueel kunt u dit ook zelf doen, met een gaatjestang. Daarmee ponst u gemakkelijk gaatjes bij. Wij hebben een ruim aanbod heren riemen voor iedere gelegenheid.