Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
SALE tot 50% korting

Wat is het verschil mannen en vrouwen riem?

24-09-201724-09-2017Vrouwen of toch heren? Het verschil in riem!


Het is een vraag die ook u zich misschien al hebt gesteld. Wat is nu eigenlijk het verschil tussen dames- en herenriemen? Om al een eerste vraag op te helderen: er is wel degelijk een verschil tussen beiden. Samenvattend zijn er drie verschillen tussen beide. Het gaat om de kleur van de riem, het type gesp van de riem en ten slotte de breedte van de riem. Over de kleur kunnen we eigenlijk vrij kort zijn. Het is bij een heren riem al altijd zo geweest dat het assortiment terug te voeren valt op een aantal basiskleuren. Deze zijn zwart, cognac of natuurlijk het standaard bruin. De vrouwenriem telt heel wat meer variatie. Elke nieuw modeseizoen zijn er weer nieuwe tinten in zwang. Roze, groen, geel of pastel. Het kan allemaal tot zelfs riemen met print. Maar hoe zit het nou exact met de andere verschillen?

De breedte van de riem


Een heren riem kent een standaard van zon 4 of 5 centimeter breedte. Lichte afwijkingen zijn mogelijk maar vast en zeker niet gewoonlijk. Bij een vrouwenriem liggen de zaken helemaal anders en zijn er geen regels. Er zijn dunne damesriemen op de markt terug te vinden van nauwelijks een centimeter tot grote varianten die wel tot 8 centimeter breed zijn. Dit grote verschil heeft natuurlijk alles te maken met het type kleding dat gedragen wordt. Een heren riem draagt u in de regel bij formele kleding. Damesriemen kunnen gedragen worden bij heel wat meer uiteenlopende kleding van casual naar business.

De gesp


Nog een duidelijk verschil tussen een heren riem en een damesriem is de gesp. Ook hier weer is het verschil eigenlijk terug te voeren op de mogelijkheden tot variatie. Bij de vrouwelijke variant worden talloze kleuren, vormen en materialen toegepast om de riemen op te leuken. Bij de mannelijke variant is dit absoluut niet zo. Er zijn standaard gespen en vast en zeker wanneer u op zoek bent naar een riem voor een kostuum is er weinig beweegruimte. Een casual gesp kan fantasierijk vormgegeven zijn maar blijft duidelijk herkenbaar een gesp.