Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Wat is mijn boxershort maat?

08-12-202008-12-2020



De juiste maat boxershort berekent u zo


Bij kleding zijn twee zaken ontzettend belangrijk voor een comfortabel gevoel: een goede pasvorm en kiezen voor de juiste maat. Een boxershort is een kledingstuk waar zelden echt veel aandacht gegeven wordt aan beide zaken. Nochtans spreekt het voor zich dat voor optimaal draagcomfort deze wel van belang zijn. Maar hoe bepaalt u nu wat de juiste maat is? We geven u een paar handige tips om nooit meer de fout in te gaan.

Een aantal tips

Het klinkt ontzettend logisch en toch is het zo dat veel mensen met de keuze van boxershort de mist in gaan. Ze kopen ondergoed dat te nauw zit wat voor een beknellend gevoel zorgt. Bovendien loopt u zo het risico dat uw ondergoed constant naar boven kruipt en sneller verslijt. Aan de andere kant kopen ook veel mensen ondergoed dat te groot is. Dan mist u weer de goede ondersteuning en comfort. Om deze redenen is het belangrijk om altijd de juiste maat boxershort te nemen en te berekenen. De makkelijkste manier om nooit een fout te maken? Bekijk uw broekmaat! Hebt u broekmaat 50 (wat bij jeans overeen komt met maatje 34 bijvoorbeeld)? Kies dan voor een medium. Toch nog iets nauwkeuriger berekenen? Neem dan een meetlint bij de hand en meet de omtrek van uw buik. Hebt u dat gedaan? Maak gebruik van de onderstaande maattabel om eenvoudig uw correcte maat af te lezen.




Het juiste model


Nu u de juiste maat boxershort hebt is het denkproces echter nog lang niet afgelopen. Een tweede vraag om over na te denken is het model van uw ondergoed. Bij voorkeur opteert u voor een model dat bij uw lichaamsbouw past. Hebt u stevige bovenbenen, bijvoorbeeld van het sporten, kunt u beter kiezen voor ondergoed met lange pijpen. Deze blijven beter zitten en zullen minder snel omhoog kruipen. Hebt u eerder slanke benen? Kies dan voor een short met korte pijpjes. Als gouden regel kunt u onthouden dat de perfecte boxershort ongeveer 2/3de van uw bovenbenen bedekt. Succes!