Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Wat is Pied de Poule?

02-09-202102-09-2021



Pied de Poule: een motief met een rijke geschiedenis


Overhemden komen in veel verschillende kleuren en dessins. Sommige dessins zijn zo veel gebruikt in de loop der jaren, dat ze een standaardmotief zijn geworden. Deze patronen zijn zo klassiek dat iedereen ze herkent. Het Pied de Poule motief is precies zo'n patroon. Het is een karakteristiek abstract patroon van vierkante vlakken. Meestal is het uitgevoerd in zwart-wit. Het wordt ook wel de hanenvoet, of Houndstooth genoemd. Vroeger (rond 1800) gebruikte Schotse wevers Pied de Poule veel in hun wollen stoffen. Tegenwoordig wordt het patroon voor allerlei toepassingen gebruikt, en uitgevoerd in heel veel verschillende materialen. Zo bestaan er Pied de Poule meubels en interieurs, handtassen en vloerkleden.

Hoe dan ook is het Pied de Poule motief bij u bekend. Het patroon verwierf faam in de jaren twintig, toen de Prince of Wales er mooie pakken van liet maken. Het motief werd toen een symbool van rijkdom. Het duurde tot de jaren vijftig voordat het patroon door het grote publiek werd gedragen. Het wordt daarom dan ook als typisch jaren vijftig gezien. De stoffabrikant weeft het patroon in de stof. Het motief is van oudsher een ontwerp voor in het gebruik van de Schotse tartan-stof. Deze bekende wollen kwaliteitsstof wordt gebruikt voor het maken van onder andere kilts en omslagdoeken. Iedere Schotse streek droeg zijn eigen ruitmotief. Men denkt dat het Pied de Poule patroon een dergelijk motief was, maar het is nooit door een van de Schotse clans geclaimd.

Wij bieden verschillende overhemd met het motief aan op onze webshop. Eterna heeft uitvoeringen in verschillende kleuren, zoals paars, bordeaux en zwart. Wij bieden verschillende pasvormen aan, zoals Slim Fit modellen, overhemden met mouwlengte 7 en de casual Comfort Fit. We bieden ook een Olymp Super Slim Fit, met het klassieke zwart-wit patroon en een stijlvolle zwarte boord. Een zeer klassiek ogend shirt, met een zeer moderne pasvorm.