Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Wat maakt de man?

16-12-202116-12-2021



De moderne man, wie is dat?

Vroeger was u al een heer wanneer u er verzorgd uitzag, de deur openhield voor dames, en af en toe een stoel aanschoof. Maar een gentleman wordt u niet zomaar; en juist nu het leven sneller gaat, is de heer steeds verfijnder. Wordt een echte heer met behulp van de volgende tips.


De basis voor elke man

Een gentleman is charmant, maar integer. Charme betekent dat u bereid bent het sociale spel mee te spelen. U complimenteert uw gesprekspartners, en geeft ze een goed gevoel. U geeft anderen het gevoel belangrijk te zijn, en maakt ze aan het lachen. Maar een gentleman is niet enkel charmant. Iemand die enkel charmant is, wordt al snel glad. Dan verliest u uw geloofwaardigheid.


Integriteit

De andere kant van het heerschap is de integriteit. Spreek altijd de waarheid, ook wanneer die oncomfortabel is. U zegt anderen het dus wanneer zij iets tussen hun tanden hebben, of wanneer zij zichzelf bij elkaar moeten rapen. Een heer laat zijn omgeving voortdurend zien dat hij weliswaar het spelletje meespeelt, maar dat hij heel goed weet dat het een spel is. Een heer is daarmee een soort hofnar, die de koning eraan herinnert dat hij ook maar een man is, door subtiele grapjes en opmerkingen. U daagt anderen uit voorbij de formaliteit te gaan, en toont uw karakter, door oprecht te zijn, en uw eigen humor te gebruiken.


Mannen verzorging

Een heer ziet er verzorgd uit, omdat hij zichzelf en zijn omgeving respecteert. Hij draagt overhemden in plaats van t-shirts, ook bij informele gelegenheden. Hij begrijpt dat het niet chique is om zich op te smukken uit ijdelheid, maar begrijpt ook het belang van netheid en ordelijkheid. Hij vindt tussen deze twee de balans. Een gentleman verliest nooit zijn koelheid; ook niet in stressvolle situaties. Hij is zo voortdurend bezig balans te creëeren.


Een heer herkennen

U kunt een heer herkennen aan de volgende eigenschappen (een aantal zult u herkennen als de klassieke eigenschappen van een gentleman): Een heer reageert altijd op een uitnodiging, ook als hij niet komt. Hij is niet arrogant, maar wel zelfverzekerd. Hij roddelt niet, en verspreid geen geruchten. Hij oordeelt niet, en laat andermans zaken met rust. Hij respecteert zijn eigen, en andermans grenzen. Een heer maakt oogcontact, en laat anderen weten dat hij ze ziet. Hij neemt het initiatief, en stelt bijvoorbeeld als eerste voor te betalen. Hij staat op in de trein voor anderen, en helpt dames met hun kinderwagens. Hij houdt deuren open, ook voor anderen mannen.