Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Wat te dragen op een begrafenis

22-02-202122-02-2021



Kledingtips voor op een begrafenis


Een begrafenis is hoe dan ook één van de zaken waar niemand ooit getuige van wilt zijn. Jammer genoeg komt het wel degelijk voor en dan staat u als genodigde voor een belangrijke vraag: wat te dragen? Het spreekt voor zich dat te felle kleuren of casual kledij uit den boze is. Een dergelijke gebeurtenis behoort sereen en met respect voor de overledene en zijn/haar dierbaren te verlopen. Vroeger waren de regels omtrent kledij op een begrafenis dan ook heel erg duidelijk en formeel. Een vrouw die hoorde een zwart mantelpak te dragen en een man een zwart kostuum met een zwart overhemd.
 

Tijden veranderen


Tijden veranderen echter en de tijdsgeest van het nu is niet meer dezelfde als voorheen. Vandaag de dag is de moderne rouwetiquette iets minder formeel en net wat meer persoonlijk. Dat ziet u ook terug in de veelheid aan alternatieve ceremonies en teksten die gehouden en voorgedragen worden tijdens een begrafenis. Dat betekent echter niet dat alles kan en alles mag. Als u als man naar een begrafenis moet wordt er op zijn minst verwacht in een net gestreken overhemd voor de dag te komen. Ook al is er heel wat vrijheid en zijn er vast en zeker uitvaarten die een minder formeel karakter hebben toch is een overhemd het basisteken van respect en de grootste zekerheid die u kunt bieden voor een vlekkeloze dienst.


Wat kunt u dragen op een begrafenis?


Als algemene regel kunt u onthouden: deftige kledij en wegblijven van felle kleuren. Een jeansbroek kan nog net door de beugel mits het een geklede jeansbroek is maar voor de zekerheid is een echte geklede broek altijd een goed idee. Bij uw overhemd is het dezer dagen niet meer nodig om een das of strik te dragen. Zeker als u de overledene net wat persoonlijker kende geeft dat misschien zelfs wat een te onpersoonlijke boodschap mee. Que kleuren kunt u de overhemden op een begrafenis best situeren in het donkere spectrum. Zwart, grijs, donkerblauw of een vestje met een wit hemd zijn goede keuzes. Ten slotte moet het ook gezegd worden dat er enige aandacht aan uw schoeisel besteed mag worden. Deftige herenschoenen zijn wel gepast voor een uitvaart. Laat die sneakers en sportschoenen vooral thuis als u een serene en goede indruk wenst te maken. Als u deze regels in acht neemt slaat u nooit een slecht figuur tijdens dergelijke jammerlijke gebeurtenissen en houdt u de sereniteit van een begrafenis in ere.