Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles & tot 40% Korting op geselecteerde items >

Welke riem voor de juiste outfit?

12-07-202212-07-2022




Een riem voor iedere stijl


Er is niets zo persoonlijk als uw eigen stijl. Met uw kleding kunt u uw persoonlijkheid uitdragen en aan anderen laten zien wie u bent. Iedere outfit is weer uniek en heeft daarom ook unieke accessoires nodig om het geheel te complimenteren. Een riem hoort bij deze accessoires. Het is niet alleen een handige manier om uw kleding op de juiste plek te houden, maar ook een belangrijk onderdeel van de rest van uw outfit. Door met accessoires te spelen kunt u uw outfit compleet maken. Kleuren en stijlen van accessoires variëren enorm, dus het vinden van de juiste stijl is belangrijk voor de rest van uw kleding. Maar hoe kunt u uw accessoires het beste afstemmen op de rest van uw kleding?
 

Het belang van kleur


Een van de eerste dingen die opvallen in een outfit zijn de kleuren die met elkaar worden gecombineerd. Het zijn vaak kleuren die bepalen of verschillende kledingstukken met elkaar samengaan. Wanneer u uw outfit helemaal op kleur met elkaar hebt afgestemd, wilt u natuurlijk ook dat uw accessoires hier goed bij aansluiten. Een riem kunt u in allerlei verschillende kleuren vinden, maar traditioneel zwart of bruin zijn nog altijd de meest populaire keuzes. Over het algemeen zijn deze twee kleuren ontzettend veelzijdig, waardoor u met een bruin en een zwart exemplaar in uw kledingkast altijd wel de juiste combinatie kunt maken. Bent u juist een type dat graag voor een milde kleur gaat? Dan zijn donkerblauw en grijs juist mooie keuzes.
 

De stijl


Naast de kleur speelt textuur een grote rol in het uitzoeken van een riem. De klassieke look van leren accessoires past perfect bij iedereen die netjes voor de dag wil komen. Zoekt u juist een iets modernere uitstraling? Dan zijn exemplaren gemaakt van stoffen zoals suède en nubuck een goede keuze. Zij hebben een interessante textuur en ogen over het algemeen matter dan glimmende leren accessoires. Hierdoor gaat het materiaal mooi op in de rest van uw kleding, zodat u een mooi subtiel accent in uw outfit kunt verwerken.
 

De herenriem als extra modeaccessoire


Heren die een riem dragen is al een heel oud verschijnsel. Rond circa 2500 voor Christus hadden mannen al riemen in gebruik, die overigens puur functioneel waren. Met mode hadden riemen nog niks van doen. Toen al werd de heren riem uit stroken runderleer vervaardigd. De riem als 'modeartikel' ontstond niet eerder dan in de 19e eeuw in Oost-Europa. Toen gingen hoge militairen in Rusland en in andere Oost-Europese landen, grote riemen dragen om in het openbaar de show te stelen en vooral ook om hun imposante zwaarden opzichtig aan op te hangen. Na de Tweede Wereldoorlog werd de riem pas echt een soort modeaccessoire, voor gewone vrouwen maar ook voor de gemiddelde man. De laatste jaren krijgt de heren riem overigens steeds meer een praktische functie, omdat half afgezakte broeken weer in de mode zijn. Een riem is bij laaghangende broeken nuttig om te zorgen dat de pantalon niet over de taille glijdt en bij de enkels eindigt.
 

Soorten heren riemen: let goed op


Goede herenriemen zijn vandaag de dag niet alleen praktisch, maar ook een modieuze accessoire waarmee u uw stijlvoorkeuren laat zien. Riemen kunt u qua kleur het beste afstemmen op uw schoenen. Waarbij u uiteraard moet zorgen dat de kleuren niet vloeken, maar iets uitstralen en goed matchen. Tegelijk is het verstandig om meer dan één heren riem te kopen, zodat u een geschikte riem kunt uitkiezen die bij specifieke schoenkleuren of gekleurde broeken passen.
 

Heren riemen van HemdVoorHem.nl


In onze webshop vindt u tal van riemsoorten in de kleuren antraciet, bruin, zwart, blauw, cognac en grijs. Zoekt u een riem in uw maat of van een specifiek merk (zoals Nubuck of ons huismerk HemdVoorHem), dan bent u er bij HemdVoorHem van verzekerd dat u altijd een ruime keuze heeft en uw zoektocht daarom zeker gaat slagen. Wij bieden riemen voor heren aan van leer, suède en andere stoffen, zowel smalle als brede herenriemen en - afhankelijk van uw taille - in diverse lengtematen, variërend van 85 cm tot 170 cm. Voordelige riemen van topkwaliteit, daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.