Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
20% korting op (bijna) alles>

Ziekenhuismode

22-03-202222-03-2022

Stijlvol rondlopen in het ziekenhuis
De gelegenheid is alles

Iedereen komt wel eens in verschillende gebouwen op verschillende tijden met verschillende betekenissen. Dat betekent dat u voor alle drie die factoren gekleed moet zijn als u het huis verlaat. Het ene is makkelijker dan het andere. Kleed u zich voor een normale werkdag op kantoor, dat is een pak nooit verkeerd, liggende aan het kledingvoorschrift van het bedrijf waar u werkt. Een ziekenhuis daarentegen is net iets gecompliceerder. Dat houdt in dat u eerst moet bedenken waarom u naar het ziekenhuis gaat. Is dat omdat u een dokter of verpleegkundige bent, dan doet u uw voorgeschreven kledingstukken aan. Maar aan de andere kant, als u een patiënt bent, dan is dat een stuk moeilijker. En wat voor soort patiënt bent u? Naar binnen en binnen een uurtje weer buiten of blijft u twee weken slapen? Er zijn veel factoren die een verschil maken in wat u wilt dragen naar een ziekenhuis.


Comfort is het belangrijkste

Als we het ziekenhuis in gaan kan dat om een hele variatie aan redenen gaan. Als we op een routine bezoek gaan om bijvoorbeeld bloed te prikken, doen we gewoon onze dagelijkse kleding aan. Gaan we iets anders doen, zoals een röntgenfoto maken, dan doet u er wijs aan om iets aan te doen dat gemakkelijk aan en uit kan. Het is dan dus helemaal niet verkeerd om een simpel joggingpak aan te trekken met een paar makkelijke schoenen. Dan is het weer iets heel iets anders als u naar het ziekenhuis gaat voor revalidatie, ook dan is iets als een joggingpak niet verkeerd. Dit zit toch het gemakkelijkst als u gaat bewegen en wanneer u thuis komt gaat het gemakkelijk uit als u erin gezweet heeft. Dan hebben we ook nog een consult. Hierbij kunt u eigenlijk bijna alles wel dragen. Hier hoeft u alleen te zitten en luisteren en misschien wat terugpraten.


Een langdurig bezoek moet lekker zitten

Een langdurig bezoek aan een ziekenhuis is voor niemand leuk. Vaak betekent dat dat u een operatie aan moet gaan of dat ze bezig zijn met onderzoeken zonder antwoorden. Dan heeft u natuurlijk wel kleding nodig die lekker zit. Want de hele dag in een bed liggen of zitten, zoekend naar een positie waarin u comfortabel kunt zijn is best wel lastig. Daarom raden wij u dan ook aan om verschillende soorten kleding mee te nemen. Een joggingbroek en een pyjamabroek staan bovenop het lijstje. Ja, hierin zit verschil. Een pyjamabroek is net iets dunner dan een joggingbroek. Zo kunt u dag en nacht afwisellen op warm en koud. Natuurlijk is een paar home pads nooit verkeerd. Aangezien schoenen eigenlijk niet te doen zijn en sloffen altijd kwijt zijn is dit een geweldige tussenoptie. Ze zijn lekker warm en zorgen ervoor dat u niet uitglijdt. Daarnaast heeft u ook verschillende shirts nodig. Ons advies: begin met dun shirt. Als dit te koud is kunt u altijd nog een vest of zelfs een badjas eroverheen aantrekken. Dit gaat ook redelijk gemakkelijk weer uit. Maar wanneer u een trui aantrekt zit u hier aan vast, waarschijnlijk voor de rest van de dag. Want als u in een ziekenhuis ligt is dat meestal niet omdat u alles gemakkelijk kan doen.