Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Zomerse Business casual look

10-05-201910-05-2019

Kies hier het juiste zomerse business casual overhemd uit

Zomerse Business casual look


Een overhemd is een echt stijlicoon. Het biedt een zekere uitstraling en ziet er gewoon echt goed uit. Helaas is het ook zo dat wanneer de temperatuur stijgt het vaak toch net iets te warm is om zo’n overhemd met lange mouwen aan te doen. Liever nemen we onze toevlucht dan tot t-shirts en poloshirts. Een dergelijk poloshirt is gekleed voor de dag komen met oog op de temperatuur. De laatste jaren blijkt echter ook het overhemd met korte mouwen meer en meer in trek te komen. Een overhemd met korte mouwen was lange tijd iets waar simpelweg een taboe op leek te rusten maar de tijden zijn duidelijk aan het veranderen.
 

Praktische voordelen


Net als een poloshirt is een overhemd met korte mouwen een kledingstuk met tal van praktische voordelen tijdens de zomer. Het ziet er gekleed uit maar is in tegenstelling tot het gewone overhemd niet te warm. Het is lekker luchtig en toch kunt u mits de juiste combinatie er formeel gekleed bij lopen. Om het in een term te gieten? Zomers business casual! Ondanks deze stijgende populariteit blijft het wel oplrtten wat u er exact mee doet. Bij overhemden met korte mouwen is het immers ontzettend gemakkelijk om stijlfouten te maken waardoor u er niet business casual maar eerder clownesk uitziet. Een situatie die uiteraard te vermijden valt. Zo is het een gegeven dat u bij voorkeur een te zakelijk getint hemd met korte mouwen best tracht te vermijden. Dat is een typische valkuil van het kledingstuk dat ziet er echt niet uit ziet.
 

Enkele tips


Hoe kunt u dan toch een hemd met korte mouwen dragen? Door eerst en vooral te beseffen dat dit type overhemd zich perfect leent voor te spelen met patronen en prints. Ga in plaats van voor een poloshirt voor een leuk hemdje en u bent gelijk de eye-catcher van het feest. Durf een beetje te experimenteren en het resultaat zal u vast bevallen! Wat het hemdje betreft: kies voor slim fit met relatief nauw aanspannende mouwen en een kleinere kraag. Te wijde mouwen doen u er als een karikatuur uitzien.