Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

10 tips voor het wassen van strijkvrije overhemden

Strijkvrije overhemden zijn briljant. Wassen, ophangen om te drogen, een beetje met de hand gladstrijken en meteen dragen. Het strijkvrije overhemd is de basis geworden van elke zakelijke outfit omdat het eenvoudig te dragen en te onderhouden is. Het bespaart u 's ochtends tijd en zorgt ervoor dat u er van dag tot nacht op uw best uitziet.
 

 

10 tips voor het wassen van strijkvrije overhemden  

Een strijkvrije overhemd wassen: 10 Tips

Als u goed voor uw overhemden van puur katoen zorgt, gaan ze langer mee. Hoe langer uw overhemd er scherp uitziet, hoe beter u zich voelt over uw investering. En het goede nieuws is dat u dat overhemd gemakkelijk kunt herstellen naar zijn originele, kant-en-klare allure met weinig inspanning van uw kant. Het enige dat u hoeft te weten, is hoe u het op de juiste manier kunt wassen. Hoe wast u een strijkvrij overhemd? Hier zijn enkele algemene richtlijnen om uw overhemden er langer beter uit te laten zien:
 

Tip 1: Gebruik het juiste wasmiddel

Er zijn verschillende soorten wasmiddel. U kunt wasmiddel krijgen voor gekleurde, witte en donkere kleding. Gebruik het juiste soort wasmiddel om uw kleding er mooi uit te laten zien. De kleur zal duurzamer zijn. Let dus goed op het overhemd die u draagt en het wasmiddel dat u gebruikt. Gebruik vloeibare wasmiddelen in plaats van bleekmiddel of wasverzachters.  Lees meer hierover.
 

Tip 2: Weken voor de eerste keer wassen

Het wordt aanbevolen om het overhemd 15 minuten in koud water te laten weken voordat u het voor de eerste keer wast. Dit zorgt ervoor dat de kleur levendig blijft en dat de vezels kunnen wennen aan het water.
 

Tip 3: Binnenstebuiten wassen

Het overhemd gaat langer mee als het binnenstebuiten wordt gewassen. Tijdens het wasproces komt het overhemd in contact met de wastrommel, wat tot kleine beschadigingen kan leiden. Hierdoor kan kleurverlies en stofschade ontstaan. Wanneer het overhemd van binnenuit wordt gewassen, is de binnenkant meestal beschadigd.
 

Tip 4: Gebruik een waszak

Door een waszak te gebruiken blijft uw kleding langer mooi. Bovendien voorkomt het dat uw overhemd in contact komt met de randen van de trommel. Dit kan schade aan het overhemd veroorzaken.
 

Tip 5: Lage temperatuur

U haalt het meeste uit uw strijkvrije overhemd als u het zorgvuldig wast en droogt. Overhemden die dagelijks worden gedragen, hoeven niet in heet water te worden gewassen. Alleen als er een echte vlek in zit. Als er geen hardnekkige vlekken zijn, is een zo koud mogelijke wasbeurt de beste optie. Hierdoor blijft het katoen mooi. We raden aan om uw strijkvrije overhemd op 30 graden te wassen voor het beste resultaat en om de levensduur van uw overhemd te verlengen. Controleer ook of het wasmiddel dat u gebruikt veilig is om te gebruiken bij lage temperaturen. Anders worden de overhemden niet goed schoongemaakt.
 

Tip 6: Centrifugeer niet te hard

Er treedt minder schade op als de snelheid van de wasmachine wordt verlaagd. Dit zorgt er op den duur voor dat het overhemd langer meegaat. Uw overhemden zouden in orde moeten zijn rond de 600 toeren.
 

Tip 7: Stop de wasmachine niet te vol

Om ervoor te zorgen dat alles schoon is, is het van belang om de wasmachine niet te vol te laden. Om schoon te worden, moet het overhemd voldoende ruimte hebben om te draaien en te bewegen. Een goed uitgangspunt is 6 overhemden. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van de wastrommel.
 

Tip 8: Air dry

Haal het overhemd direct na het wassen uit de wasmachine, tik er zachtjes op en hang het aan een kleerhanger. Zo worden de rimpels minder zichtbaar. Stop uw overhemd nooit in de droger, want de hitte van de droger tast de katoenvezels in uw overhemd aan. Door de strijkvrije afwerking is de droogtrommel ook niet nodig. Als het overhemd direct na het wassen op een kledinghaak wordt opgehangen, trekt het gewicht van het water de kreukels uit het overhemd.
 

Tip 9: Was het strijkvrije overhemd niet onnodig

Hoe minder keer u een overhemd wast, hoe minder schade het zal oplopen. Was het overhemd alleen als het echt nodig is. Hang het een tijdje buiten om er zeker van te zijn dat er geen vlekken op zitten.
 

Tip 10: Strijk het overhemd niet

De overhemden hoeven niet gestreken te worden. Wilt u uw overhemd toch strijken? Strijk dit terwijl het nog een beetje vochtig is om het langer mee te laten gaan en de stof te beschermen. Strijk overhemden op een lage temperatuur en laat het strijkijzer niet te lang op één plek staan. Hang het overhemd na het strijken op om kreuken te voorkomen.