Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

5 nieuwe plantaardige duurzame innovaties in textieltechnologie

5 nieuwe duurzame, koolstofnegatieve, plantaardige technologieën voor stoffen zijn net op de markt gelanceerd en de zakenman achter de introductie van de innovaties, Allie Sutton, CEO van Moonlight Technologies, gelooft dat ze de toekomst van de mode zullen veranderen. Fashion United praat met Allie over waarom plantaardig textiel de toekomst is.
 

Het begon allemaal, zoals in vele verhalen, als gevolg van Covid. "Ik dacht dat er een andere technologie moest zijn om de pijn te verlichten, een technologie die niet vereist dat items voor eenmalig gebruik zijn, zoals: handschoenen en jassen, worden weggegooid".
 

 

5 nieuwe plantaardige duurzame innovaties in textieltechnologie  

Zelfreinigende stoffen zijn de toekomst van de mode

"De toekomst van mode zijn natuurlijke kleurstoffen en producten die niet gewassen hoeven te worden", zegt Sutton. De zelfreinigende technologieën worden toegepast op de stof na het verfproces wanneer andere behandelingen en afwerkingen worden toegevoegd. De missie van Moonlight Technologies is om de kracht van de natuur te gebruiken en hierdoor een ​​duurzamere, veiligere en gezondere wereld creëren door middel van plantaardige innovatie. Dit spreekt merken over de hele wereld aan die, zegt Sutton, al in de rij staan ​​om de technologie te verwerven.
 

De 5 technologieën zijn:

 1. EcoArmor: een van 's werelds eerste duurzame antimicrobiële technologieën voor lucht, plastic en textiel die 99,9 procent van de bacteriën en virussen, schimmels en schimmels doodt.
   
 2. InsectProof: een op planten gebaseerde en permethrin-vrije insectenwerende technologie voor stoffen, huid en harde goederen.
   
 3. MindfullyClean: een zelfreinigende textieltechnologie waardoor producten, die ermee zijn behandeld, fris en schoon blijven, ongeacht het gebruik en zelden hoeven te worden gewassen.
   
 4. OdorSafe: die onaangename geuren op stoffen permanent vernietigt en elimineert.
   
 5. Natural Dyes: een compleet assortiment duurzame afgeleide, niet-toxische, biologisch afbreekbare kleurstoffen voor harde goederen en textiel. Alle technologieën kunnen worden toegepast op elk type stof, zowel synthetisch als natuurlijk.
   

Sutton zegt dat degenen die met natuurlijke kleurstoffen werken, weten dat het bijna onmogelijk is om echte donkere kleuren te krijgen, maar Moonlight Technologies kan een volledig assortiment natuurlijke kleurstoffen aanbieden die uit planten zijn gewonnen, waaronder een van de eerste natuurlijke zwarten van niet houtskool.
 

Synthetische kleurstoffen, die voor het eerst werden ontdekt in de jaren 1850, werden gewaardeerd om hun vermogen in massa te produceren en textiel levendig te kleuren, maar bevatten giftige chemicaliën die schadelijk zijn voor het milieu. Natuurlijke kleurstoffen die niet allergisch zijn en afkomstig zijn van planten, bomen, bloemen en schimmels, zijn veilig voor zowel de planeet als de mens. Natuurlijke kleurstoffen zijn doorgaans duurder dan synthetische, maar Sutton zegt dat de kleurstoffen van Moonlight Technologies, zijn afgeleid van een 100 procent koolstofnegatief proces en ook scherp geprijsd zijn.
 

Hoewel Suttons carrière zich afspeelt in de mode-industrie, is hij verheugd om deze duurzame oplossingen beschikbaar te maken voor alle bedrijfstakken. Ze kunnen kleding, uniformen, huishoudtextiel, luchtfiltratie, reizen, horecaproducten, fitnessapparatuur, elektronica, meubels, verf en meer transformeren.
 

Sutton zegt: "Een aantal retailers maakt al gebruik van onze technologie. We werken ook samen met enkele van 's werelds grootste merken die testen en geïnteresseerd zijn in het integreren van onze technologieën. Door deze lancering kijken we ernaar uit om samen te werken met partners in verschillende industrieën om te beginnen met het implementeren van onze technologieën in real-world toepassingen.”
 

Plantaardig, zelfreinigend, natuurlijk gekleurd? Het geeft een geheel nieuwe betekenis aan de term groen wassen.