Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Alle verschillende overhemd stoffen

Oxford

Oxford is een zogenaamde 'natte stof' met een minder nauwkeurige weving dan popeline. Meestal wordt een gekleurd draad gecombineerd met een wit draad, wat het ruitje aspect van deze weving benadrukt. Oxford Weving bestaat in vele dikte varianten. In de Amerikaanse mode zien we veel dikke overhemden, ideaal voor een verzorgde, sportieve look. Er bestaat ook soepele, dunne Italiaanse Oxford. Deze Oxford Stoffen zijn bijzonder geschikt voor formele of zakelijke overhemden om naar kantoor te dragen.
 

 

Seidensticker overhemden  

POPELINE

Een overhemd van popeline is onmisbaar in een herengarderobe en de meeste formele overhemden zijn nog van popeline gemaakt. Dit is een klassiek, zacht, comfortabel en relatief licht doek.
 

FIL-À-FIL

Fil-à-fil is popeline met verschillende draadkleuren: licht draad wordt met donker draad gecombineerd tijdens het weven. Het gebruik van deze twee contrasterende draden geeft een licht textuureffect. Fil-à-fil is net zo soepel en comfortabel als popeline. Wat de look betreft, geeft deze weving uw overhemd een iets minder formele uitstraling.
 

TWILL

Twill is eenvoudig te onderscheiden van andere stoffen door de zichtbare diagonalen die tijdens het weven ontstaan. Twill kreukt weinig, is stevig en eenvoudig te strijken. Het is een natuurlijke keuze voor een winters overhemd dat formeel of casual gedragen kan worden. Sommige bijzonder zijdeachtige twill stoffen worden gebruikt voor ceremoniële overhemden, omdat ze de hele dag perfect vormvast blijven.
 

VISGRAAT

Visgraat, ook wel stof met keperverband genoemd, heeft schuine strepen en een klassieke, geraffineerde reputatie. Het voelt kenmerkend luxe, zijdeachtig aan. Visgraat wordt dan ook bijzonder gewaardeerd voor klassieke overhemden: het is dicht, stevig en de verzorgde weving garandeert een geklede look.
 

LINNEN

Linnen, deze ecologische, plantaardige vezel groeit bijna zonder irrigatie en pesticiden. Het meeste linnen wordt in Europa verbouwd, vooral in Normandië. Op kledinggebied staat linnen garant voor bijzonder stevige overhemden: linnen vezels zijn 2 keer zo stevig als katoen, bij gelijke dikte. Deze natuurlijke vezel is ideaal voor rechtstreeks contact met de huid, pluist niet, vervormt niet en wordt zachter naarmate hij gewassen wordt! Linnen heeft de reputatie een ideaal materiaal te zijn in de zomer, dankzij zijn ademende eigenschappen. Linnen is edel en onverslijtbaar, linnen stof is tijdloos.
 

CHAMBRAY EN DENIM

Chambray en denim worden vaak met elkaar verward. Zowel chambray als denim zijn geweven met een gekleurde scheringdraad en een witte inslagdraad, maar de opbouw van de weving is niet hetzelfde. Kies voor denim als u een onverslijtbaar overhemd op maat zoekt met een strakke weving. Ideaal voor een sportieve, casual look. Kies een van onze soepele, lichte chambray stoffen als u een comfortabel, veelzijdig overhemd zoekt.
 

FLANEL

Flanellen stof van katoen of wol is eenvoudig te herkennen aan het donzige uiterlijk. Tijdens het weven wordt de draad licht uitgerafeld, waardoor het een bijzonder zachte uiterlijk krijgt. Flanellen overhemden zijn vooral warme, comfortabele overhemden die in de winter gewaardeerd worden. Effen flanellen stoffen met sobere kleuren kunnen gebruikt worden voor formele overhemden. Hierbij kan een gekleurd overhemd van visgraat in een sobere kleur onder een colbert gedragen worden. Er bestaan ook vele flanellen stoffen met motieven, geruite, Schotse ruiten. Flanel is ideaal voor casual overhemden die ook open over een t-shirt of overhemd gedragen kunnen worden als overhemd.
 

RIBFLUWEEL

Modern ribfluweel is een soort gegroefd fluweel om verticale randen te vormen die steken kolommen genoemd worden. Deze traditionele dikke weving is warm en comfortabel. Er bestaan echter relatief lichte ribfluwelen stoffen die ideaal zijn om overhemden te maken. Dankzij de authentieke, verfijnde kenmerken is ribfluweel een klassieke stof die sinds een paar jaar gemoderniseerd is en nu een favoriet is van vele populaire ontwerpers.
 

SEERSUCKER

Seersucker is een gewafelde katoenen stof van Indiase herkomst, gewoonlijk met Schotse ruit of gestreept. Dit gewafelde effect wordt gevormd door afwisselende gladde gekleurde lijnen en gewafelde witte lijnen, die ontstaan door de weefgetouwen op verschillende spanningen in te spannen. Dit materiaal wordt vooral in het warme seizoen gewaardeerd, omdat de stof warmteverlies en luchtcirculatie bevordert. Vanuit een esthetisch oogpunt geeft seersucker uw look een casual, zomerse uitstraling. Ideaal als u een alternatief zoekt voor een linnen overhemd.
 

GABARDINE

Gabardine is een bijzonder strak geweven katoenen stof, die van oudsher waterdicht is. Gabardines overhemden zijn perfect voor een moderne, casual look.