Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Badjassen wassen, drogen en verzorgen

De stoffen die regelmatig in contact komen met uw huid, van beddengoed tot handdoeken en kleding, moeten niet alleen zacht en ademend zijn, maar ook hygiënisch.
 

Een badjas is een uiterst comfortabel item dat u dagelijks kunt gebruiken. Ze zijn warm, knus en comfortabel en geven u het gevoel in een deken gewikkeld te zijn. Helaas zijn badjassen ook delicaat en hebben ze enige zorg en onderhoud nodig om lang mee te gaan. Het vereist, net als alle andere kledingstukken, regelmatig wassen. Maar hoe vaak is dat echt nodig? In dit artikel bespreken we hoe u voor uw badjas moet zorgen.
 

 

Verschillende soorten Stropdassen  

Gebruik badjas

Hoe vaak u uw badjas moet wassen, wordt echter bepaald door hoe lang u hem draagt. Als u uw badjas te vaak wast, kunnen de kleuren vervagen, dus was hem niet zo vaak als uw intieme kleding. Was ze wanneer ze moeten worden opgefrist.
 

Als u het alleen gebruikt na elke douche, is eens in de 1-2 weken voldoende. Hang het na gebruik direct op om te drogen. Als u uw badjas vaak gebruikt, bijvoorbeeld de hele ochtend in rondloopt en erin eet en drinkt, is het aan te raden om het een keer per week te wassen. Draagt u de badjas naar het zwembad of de sauna, dan kunt u deze het beste meteen wassen.
 

 

Was uw badjas niet te heet

Om uw badjas zacht en fris te houden is het aan te raden om de wasvoorschriften te volgen. Veel badjassen zijn gemaakt van badstof. Dit verliest, net als handdoeken, vezels na herhaaldelijk wassen en zal op den duur minder zacht aanvoelen. Was de badjas niet in heet water, ongeacht de stof. Over het algemeen is 40 graden voldoende warm om vlekken te verwijderen. Wanneer u de badjas heet wast, verminderd dit hun levensduur aanzienlijk. Wassen op een gematigde temperatuur zorgt er ook voor dat het niet krimpt of vervormd raakt.
 

Geen wasverzachter

Een zachte, fris geurende badjas voelt prettig aan. De verleiding om wasverzachter aan de was toe te voegen voor extra zachtheid is dan groot. Toch kunt u dit beter niet doen. Wasverzachter vormt een 'laagje' op de stof, waardoor deze minder goed water opneemt. Dat is precies wat de badjas wel moet doen. Voeg in plaats daarvan een kopje azijn toe aan uw wasgoed. Dit herstelt de zachtheid en frisheid van de badjas.
 

Stop de wasmachine niet te vol

Vul de wasmachine niet te vol met de badjas. Doe er in ieder geval vergelijkbare stoffen bij, zoals handdoeken of andere zachte materialen. De vezels beschadigen minder snel als de badjas voldoende ruimte in de trommel heeft. Badjassen van velours en badstof verslechteren door de wrijving van de stof tegen de trommel met hoge snelheid. Omdat de maximale centrifugeersnelheid 400-600 tpm is.
 

Hang de badjas na het wassen direct om te drogen. Veel badjassen kunnen in de wasdroger gedroogd worden (check hiervoor de wasvoorschriften). Dit geeft een extra zacht resultaat. Door het gewoon te drogen, gaat het echter langer mee.
 

 

Voorkom vervaging

De uitdaging met donkergekleurde badjassen is dat ze na een paar wasbeurten vervagen. Een simpele truc om felle kleuren te behouden is door ze binnenstebuiten te wassen, dit beschermt de buitenkant. We raden ook af om ze in de zon te drogen, wat de kleuren ook aanzienlijk kan doen vervagen. Keer het binnenstebuiten als u het in de zon moet laten liggen.