Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

De beste herenkleding voor verschillende lichaamsvormen: Tips voor het benadrukken van uw sterke punten


Iedere man heeft een unieke lichaamsvorm, en het kiezen van de juiste kleding die uw sterke punten benadrukt kan een wereld van verschil maken in uw algehele uitstraling. Of u nu een atletisch postuur hebt, een buikje, lange benen of brede schouders, er zijn specifieke kledingstukken en stijlen die uw lichaamsvorm flatteren en uw zelfvertrouwen een boost geven. In deze blog delen we tips en suggesties voor de beste herenkleding voor verschillende lichaamsvormen, zodat u er op uw best uit kunt zien.

 

 

Atletisch postuur:

Als u een atletisch postuur heeft met brede schouders en een slanke taille, wilt u kledingstukken kiezen die uw V-vorm benadrukken. Ga voor goed passende shirts en jassen die uw schouders accentueren. Vermijd te strakke kleding, omdat dit uw gespierde frame kan benadrukken. Slimfit broeken en rechte jeans zijn ideaal om uw slanke benen te laten zien.

 

Buikje:

Als u een buikje heeft, kunt u het beste kiezen voor kledingstukken die uw buik camoufleren en de aandacht afleiden. Draag shirts en truien met een wat lossere pasvorm die niet strak om uw buik zitten. Kies voor broeken met een wat hogere taille en vermijd te strakke riemen die uw buik nog meer benadrukken. Donkere kleuren kunnen ook helpen om uw buikje minder opvallend te maken.

 

Lange benen:

Voor mannen met lange benen is het belangrijk om kleding te kiezen die de verhoudingen in balans brengt. Draag broeken met een normale of iets lagere taille om uw benen optisch te verkorten. Vermijd te strakke broeken of broeken met een hoge taille, omdat dit uw benen langer kan laten lijken. Kies voor shirts en truien die uw bovenlichaam accentueren en vermijd oversized tops.

 

Brede schouders:

Als uw brede schouders heeft, wilt u kledingstukken kiezen die uw bovenlichaam in evenwicht brengen met uw onderlichaam. Ga voor shirts en jassen met een iets lossere pasvorm die uw schouders niet extra benadrukken. Vermijd te strakke tops of tops met opvallende schoudervullingen. Kies voor broeken met een normale pasvorm of iets wijder om uw onderlichaam meer volume te geven.

 

Smalle schouders:

Voor mannen met smalle schouders is het belangrijk om kledingstukken te kiezen die uw bovenlichaam breder doen lijken. Draag shirts en jassen met opvallende schoudervullingen of details om uw schouders te verbreden. Kies voor broeken met een normale pasvorm of iets strakker om uw onderlichaam in verhouding te houden. Vermijd te wijde kledingstukken die uw lichaamsvorm verbergen.
 

Langere torso:

Als u een langere torso heeft, kunt u kledingstukken kiezen die uw torso verkorten en uw benen langer laten lijken. Draag broeken met een normale of iets hogere taille om uw benen optisch te verlengen. Kies voor shirts en truien die iets korter zijn en stop ze in uw broek om uw bovenlichaam te verkorten. Vermijd te lange tops of tops met verticale strepen.

 

Kortere torso:

Voor mannen met een kortere torso wilt u kledingstukken kiezen die uw torso langer laten lijken en uw benen verkorten. Ga voor broeken met een lagere taille om uw bovenlichaam langer te laten lijken. Kies voor shirts en truien die iets langer zijn en draag ze los over uw broek om uw torso te verlengen. Vermijd te strakke tops of tops met horizontale strepen.

 

Conclusie:

Het kiezen van de juiste herenkleding voor uw lichaamsvorm is essentieel om uw sterke punten te benadrukken en uw zelfvertrouwen te vergroten. Of u nu een atletisch postuur heeft, een buikje, lange benen of brede schouders, er zijn kledingstukken en stijlen die specifiek geschikt zijn voor u. Door bewust te zijn van uw lichaamsvorm en te kiezen voor goed passende kleding, kunt u er op uw best uitzien en u comfortabel voelen in elke outfit. Dus volgende keer dat u gaat winkelen, houd deze tips in gedachten en kies kleding die uw sterke punten accentueert.