Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

De geschiedenis van heren portemonnees

Hoe ziet een heren portemonnee eruit?

De meeste heren portemonnees zijn opvouwbaar, hoewel velen van ons ze liever dun en klein hebben. Net genoeg om een ​​identiteitsbewijs, rijbewijs, essentiële creditcards en een kaartje mee te nemen. En de munten? Wel nu, voor degenen die geen tas willen kopen, hebben ze de portemonnee. Het neemt iets meer in beslag, maar stelt u in staat om alles in een zak te dragen.
 

 

De geschiedenis van heren portemonnees  

Wat geschiedenis over de herenportemonnees

De oorsprong ligt in het uiterste westen. Ja, jongens! Het verscheen in de 18e eeuw, toen het eerste bankbiljet werd geïntroduceerd in de Britse kolonie. De portemonnees waren gemaakt van koeienhuid of paardenhuid en hadden een vak om visitekaartjes in op te bergen. Vóór het verschijnen van bankbiljetten werden munten gebruikt, bewaard in portemonnees, die bestonden uit eenvoudige leren tassen die met een touwtje waren vastgebonden.
 

Creditcards (jaren '50)

Later, in de jaren 50, met het verschijnen van de eerste creditcards, werd de portemonnee aangepast voor zijn nieuwe gebruik. Er waren meerdere slots voor verschillende soorten kaarten.
 

Klittenband (jaren 70)

Het verschijnen van het klittenbandsluitsysteem in de jaren 70 was een revolutie op veel gebieden en ook op dat van portemonnees. Het wordt nog steeds gebruikt en is een van de sluitingssystemen die de voorkeur genieten van jongeren en sportmerken.
 

Het designimperium (jaren 80)

De revolutie in het ontwerpen van handtassen voor mannen en vrouwen kwam in de jaren 80. Een explosie van kleuren, vormen, tekeningen, materialen en ontwerpen overspoelde de markt, dankzij de verbeeldingskracht van vele ontwerpers. Vanaf dat moment begint het succes van modemerken.
 

De slimme portemonnee voor de 21e eeuw

Momenteel, midden in de ontwikkeling van nieuwe technologieën, bevatten herenportemonnees nieuwe ontwikkelingen. Dankzij geolocatie- en antidiefstalsystemen kan de man van de 21e eeuw zijn kaart terugvinden in geval van diefstal of verlies. En het is dat steeds minder dingen ons verbazen.

Vergeleken met de damesportemonnee kenmerkt de herenportemonnee zich doordat deze in de broekzak past. We vinden het leuk dat het ontwerp compact en praktisch is. Hoewel, we niet allemaal hetzelfde zijn er verschillende type portemonnees.

We kunnen ze indelen op maat, materialen, kleuren, stijlen, designs, merken en prijzen.

Leren portemonnees voor heren Ongetwijfeld is leer vandaag de dag nog steeds het meest gebruikte materiaal. Het wordt al sinds de oudheid gebruikt om tassen en portemonnees van te maken en onderscheidt zich door zijn duurzaamheid, aanpassingsvermogen en weerstand.