Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
VERBOUWINGSOPRUIMING tot 70% korting

De juiste maat kiezen

Winkelen kan zowel leuk als frustrerend zijn, vooral als het gaat om het kiezen van de juiste maat. Of u nu online winkelt of in de winkel zelf, het is belangrijk om de juiste maat te vinden voor een comfortabele en flatterende pasvorm. Hier zijn enkele tips om u te helpen de juiste maat te kiezen bij het shoppen.

Meet uw lichaam

Het is belangrijk om uw lichaamsmaten te kennen voordat u begint met winkelen. Meet uw buste, taille, heupen en inseam. Dit kan u helpen bij het kiezen van de juiste maat voor kleding, schoenen en accessoires.

 

Lees de maattabel

Elke kledingwinkel heeft een eigen maattabel. Lees deze zorgvuldig door voordat u gaat winkelen. Maattabellen geven de exacte afmetingen van elke maat, zodat u de juiste kunt kiezen op basis van uw lichaamsmaten. Het kan ook helpen om te kijken naar de specifieke afmetingen van elk kledingstuk dat u wilt kopen, aangezien sommige items groter of kleiner kunnen uitvallen dan normaal.

 

Pas kledingstukken in de juiste maat

Als u in de winkel winkelt, probeer dan de kledingstukken in de juiste maat. Ga niet voor een kleinere maat omdat u denkt dat het u slanker zal maken. Een kledingstuk dat te klein is, zal alleen maar oncomfortabel zijn en uw figuur niet flatteren. Een kledingstuk dat te groot is, zal er ook niet goed uitzien en kan ervoor zorgen dat u er slordig uitziet.

 

Ken uw stoffen

Verschillende stoffen hebben verschillende rekbaarheid. Katoen en denim zijn bijvoorbeeld minder elastisch dan spandex en lycra. Als u een kledingstuk koopt dat gemaakt is van een stretchy materiaal, kunt u misschien een maat kleiner nemen. Als het kledingstuk strak zit als u het past, maar het gemaakt is van een niet-rekbaar materiaal, heeft u waarschijnlijk een maat groter nodig.

 

Let op de stijl van het kledingstuk

Sommige kledingstukken zijn bedoeld om strakker te zitten, terwijl andere juist wat losser moeten zitten. Bijvoorbeeld, als u een strakke jurk koopt, kan een maat groter ervoor zorgen dat het kledingstuk goed past. Aan de andere kant kan een oversized trui er misschien beter uitzien als u een maat kleiner koopt. Het is belangrijk om de stijl van het kledingstuk in overweging te nemen bij het kiezen van de juiste maat.

 

Houd rekening met uw lichaamstype

Iedereen heeft een ander lichaamstype, dus het is belangrijk om te kiezen voor kleding die past bij uw lichaamstype. Als u bijvoorbeeld bredere heupen heeft, kunt u beter kiezen voor een maat die past bij uw heupen en taille, en vervolgens het kledingstuk laten aanpassen aan uw buste, indien nodig. Als u een appelvormig lichaam heeft, kunt u beter kiezen voor kledingstukken die losser zitten rond de buikstreek, terwijl u een maat kiest die past bij uw buste en heupen. Als u een zandloperfiguur heeft, kunt u kiezen voor kledingstukken die uw taille benadrukken, zoals aansluitende jurken en tops. 

Probeer meerdere maten

Als u online winkelt en niet zeker bent van de maat, kunt u het beste meerdere maten bestellen om te zien welke het beste bij u past. Veel online winkels bieden gratis retourzendingen aan, dus u kunt het gemakkelijk terugsturen als het niet past. Als u in de winkel winkelt en niet zeker bent van de maat, vraag dan om hulp van een medewerker. Zij kunnen u adviseren over de juiste maat en u helpen bij het vinden van kledingstukken die het beste bij uw lichaam passen.

 

Kortom, het kiezen van de juiste maat is cruciaal voor het vinden van kleding die comfortabel is en uw lichaam flatteert. Meet uw lichaamsmaten, lees de maattabel zorgvuldig door, pas kledingstukken in de juiste maat, ken uw stoffen, let op de stijl van het kledingstuk, houd rekening met uw lichaamstype en probeer meerdere maten als u niet zeker bent. Met deze tips in gedachten, bent u klaar om te gaan winkelen en de perfecte pasvorm te vinden voor uw kleding.