Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

De sokken gids

Sokken zijn het soort kleding waar we niet dagelijks aan denken. Sokken beschermen uw voeten door een laag te creëren tussen uw schoenen en uw voeten. Deze laag vermindert wrijving en voorkomt blaren. Daarnaast reguleren sokken ook nog eens vocht, temperatuur en zorgen voor comfort. Echter kan het vervelend zijn wanneer u niet het juiste paar sokken aan hebt. Slobsokken die afglijden of uw voeten laten zweten, kunnen erg oncomfortabel zijn.  

 

De sokken gids  

Kwalitatieve sokken

Sokken werden in eerste instantie met de handgemaakt. Rond de 1600 werd de eerste machine ontwikkeld voor het maken van sokken. Nu worden er binnen enkele minuten honderden sokken in één keer gemaakt. De prijs van sokken is hierdoor gedaald. Een paar sokken vind u al voor een paar Euro. Een paar goedkope sokken zal echter niet hetzelfde niveau van inspectie of kwaliteitsborging hebben doorlopen als een paar kwaliteitssokken. Als gevolg hiervan krijgt u sokken die oncomfortabel zijn, knellen, doorzakken en snel gaten krijgen.

Sokken van goede kwaliteit zijn dus zeker de investering waard. Als u nog nooit kwalitatieve sokken hebt gedragen, mist u comfort.
 

Het materiaal

Sokken worden van verschillende materialen gemaakt. Elk materiaal beschikt over eigenschappen die aansluiten op uw behoeftes. Er zijn dus sokken voor comfort, duurzaamheid, het afvoeren van zweet, warmte en compressie. Het meest gebruikte materiaal is katoen. Daarnaast wordt wol gebruikt. Zowel katoen als wol zorgen voor ademende sokken, waardoor u geen zweetvoeten krijgt. Deze materialen laten lucht door de sok en bieden bovendien comfort en duurzaamheid.

Wollen sokken zijn vanwege hun dikte het meest geschikt voor het wandelen en voor de winterdagen. Daarentegen is katoen meer geschikt voor dagelijks gebruik en voor de zomerdagen.

Door de combinatie tussen katoen of wol met polyamide hebben de sokken genoeg elasticiteit.
 

Dikte van de sok

Ook de dikte van de sok zegt veel over hoe comfortabel deze zal zitten. Dikke sokken zijn vanzelfsprekend warmer dan dunne sokken, maar wist u ook dat er een middenweg is? Voor de juiste pasvorm en comfort kunt u ook kiezen voor een sok met een dubbel gevoerde zool en dubbel gevoerde boord. De dikte is dan overal precies goed.
 

Sokken die naar beneden zakken

Sokken die de hele tijd naar beneden zakken is een probleem voor velen. Echter zijn er verschillende manieren om dit te verhelpen.

Ten eerste is de juiste pasvorm belangrijk. Uw sokken moeten goed aansluiten op uw voeten en niet knellen. Door te kijken of uw gebalde linkervuist of rechtervuist past in uw sok, heeft u de juiste maat gevonden.

Ten tweede moeten uw sokken een brede elastische boord hebben. Deze sokken blijven strakker rondom uw voeten zitten. Ten derde kunt u een stuk dubbelzijdig tape binnenin de sok plakken.

Tot slot kunt u het beste kiezen voor sokken die geen naadjes aan de binnenkant van de sok hebben. Om te controleren of de binnenkant naadloos is, kunt u de sok binnenstebuiten draaien.