Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

De verschillende soorten parfums

Parfums zijn een belangrijk onderdeel van de schoonheidsroutine, omdat deze de persoonlijke geur verbeteren en een fris gevoel geeft. Er zijn echter verschillende soorten parfums op de markt beschikbaar. Dit maakt het moeilijk om de juiste parfum te kiezen.

In deze blog kunt u meer lezen over de 7 verschillende soorten parfums en hun unieke kenmerken.

 
  1. Eau de Parfum: Eau de Parfum, ook bekend als EDP, is een populair type parfum dat 15-20% geconcentreerde geurolie bevat. Deze parfum is lang houdbaar en heeft een sterke geur, waardoor het perfect is voor evenementen of speciale gelegenheden. Eau de Parfum is dus ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan een sterkere geur omdat het 8 uur lang houdt.

 
  1. Eau de Toilette: Eau de Toilette, ook bekend als EDT, is een lichter type parfum dat bestaat uit 5-15% geconcentreerde geurolie. Dit type parfum is perfect voor overdag en is ideaal voor als u een lichtere en frissere geur wilt. Eau de Toilette is perfect voor zomerdagen, omdat het minder sterk ruikt en 4 tot 6 uur meegaat.

 
  1. Eau de Cologne: Eau de Cologne, ook bekend als EDC, is het lichtste type parfum, met slechts 2-4% geconcentreerde geurolie. Dit type parfum is geschikt voor dagelijks gebruik, vooral in de zomer, en is perfect voor mensen die houden van een lichte en verfrissende geur. Eau de Cologne is ideaal als u uw geur overdag willen vernieuwen, omdat het slechts 2 tot 4 uur meegaat.

 
  1. Parfum: Parfum, ook bekend als pure parfum of extrait, is het meest geconcentreerde type parfum, met 20-30% geconcentreerde geurolie. Deze parfum is sterk en houdt lang, wat perfect is voor speciale gelegenheden en formele bijeenkomsten. Parfum is ook ideaal voor degenen die een blijvende indruk willen maken, omdat het tot 24 uur lang houdt.

 
  1. Parfumolie: Parfumolie is een sterk geconcentreerd parfum dat zonder alcohol is gemaakt. Dit type parfum is ideaal voor een gevoelige huid, omdat er minder kans is dat een huidirritatie wordt veroorzaakt. Parfumolie is dus ideaal voor degenen die de voorkeur geven aan een geur op lange termijn, omdat het maximaal 8 uur meegaat.

 
  1. Solid parfum: Vaste parfums, die uit wassen en geuroliën bestaan, zijn ideaal voor degenen die een draagbare en subtiele geur verkiezen. Dit komt doordat het gemakkelijk te dragen is en minder intens is dan andere soorten parfums.

 
  1. Unisex parfum: Unisex parfums zijn parfums die geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Dit type parfum is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een niet-genderspecifieke, veelzijdige en tijdloze geur.

 

Concluderend, er zijn verschillende soorten parfums beschikbaar die aan uw specifieke voorkeuren en behoeften voldoen. Of u nu de voorkeur geeft aan een lichte en verfrissende geur voor overdag of een sterke en lange termijn geur voor speciale gelegenheden, er is een parfumtype dat perfect voor u is. Bij het uitzoeken van een parfum, is het dus belangrijk om stil te staan bij uw eigen smaak en stijl, en de gelegenheid waarvoor u het parfum wilt gebruiken. Ook door de verschillende soorten parfums en hun unieke kenmerken te begrijpen, kunt u iedere keer de juiste parfum kiezen.