Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

De voordelen van linnen overhemden

Linnen is uniek en afwisselend

Linnen is een zijdezacht stof materiaal met een ijzersterke persoonlijkheid. Linnen is elegant, verfijnd en zelfs een beetje rustiek. Maar met kleurtinten kan linnen ook klassiek of sportief ogen, afhankelijk van de modetrends. Van de fijnste stoffen voor de meest innovatieve kleding is linnengoed het beste materiaal die de regels verandert.
 

 

De voordelen van linnen overhemden  

Linnen stof is duurzaam

Alle onderdelen van linnen wordt gebruikt. Er gaat geen onderdeel verloren. Daarnaast heeft linnen geen water nodig, aangezien de afwisseling van zon en regen in de regio’s van West-Europa voor de optimale groei zorgt. Veel ongedierte en insecten kunnen bestreden worden met natuurlijke vijanden. Bestrijdingsmiddelen blijven veelal buiten kijf. Eén hectare vlas stoot 3,7 ton CO2 uit per jaar. De teelt van vlas is perfect voor het gewasrotatie. Elke zes tot zeven jaar kan je linnen afwisselen met andere gewassen voor een optimale kwaliteit van de bodem en het verhoogt ook de productiviteit op een natuurlijke manier met maximaal 20%.
 

Het draagcomfort van linnen overhemden

Linnen overhemden zijn erg populair, omdat het luchtig is en comfortabel draagt. De stof is zacht en vochtabsorberend. Hierdoor is een linnen overhemd heerlijk om te dragen in de zomer. Een linnen overhemd mag daarom niet in je kledingkast ontbreken. Het grootste voordeel is dat het een koel en ademend kledingstuk is tijdens warme dagen. Dit komt door de losse weving van de stof. Doordat de kleding van linnen losser is geweven dan andere plantaardige stoffen, voelt het direct comfortabel aan. Het is namelijk ademend en het ventileert goed.
 

Breed inzetbaar

Linnen is niet alleen ideaal voor kleding, maar voor heel veel andere dingen. Denk hierbij aan beddengoed, gordijnen of tafelkleden. Hiermee is linnen een zeer flexibele stof.
 

Krachtig en zacht

Linnen is de sterkste van alle plantaardige vezels. Linnen is zeker twee tot drie keer zo sterk als katoen. Linnen is vrij van pluizen en hoe vaker je het wast, hoe zachter het wordt.
 

Ademend

Het grootste voordeel van linnen is dat het heerlijk koel is in de zomer. Linnen overhemden en linnen broeken zijn ademend en ventileren goed. Linnen neemt goed vocht op en weet het daarnaast ook vlot van je lichaam af te voeren. Zo blijft je kleding koel.