Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Flanellen overhemden

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten overhemden voor mannen om uit te kiezen. Vroeger waren er maar een paar simpele basic shirts in een beperkt aantal kleuren. Maar nu is er keuze zat. Het flanellen overhemd is bij velen favoriet geworden.
 

 

Flanellen overhemden  

Wat is een flanel shirt?

Een flanellen overhemd is een soort overhemd gemaakt van een zachte, geweven katoenen stof. Flanellen overhemden worden meestal gedragen bij koud weer, omdat ze warmte en isolatie bieden. Maar ze kunnen ook gedragen worden als het warm is. Ze zijn ook populair als vrijetijdskleding en werkkleding. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen. Meestal is het een geruit patroon, maar er zijn ook veel variaties. Denk aan kleine ruitjes, grote ruitjes, et cetera.
 

Hoe combineert u een flanel shirt?

U kunt een flanellen overhemd matchen met verschillende kledingstukken, zoals jeans, chino's en zelfs korte broeken. Het leuke en handige aan een overhemd is dat u er meerdere looks mee kunt creëren. Voor een casual look kunt u hem dragen met de knopen open en een T-shirt eronder. Dit geeft het een sportieve uitstraling. Gaat u liever voor een verklede look? Sluit vervolgens de knopen en draag hem met een nette broek.
 

Flanellen overhemden passen heel goed bij kouder weer, maar kunnen ook in het voorjaar en de vroege zomer gedragen worden door de mouwen op te stropen. Als u uw flanellen overhemd op een uniekere manier wilt dragen, kunt u het ook als sjaal dragen (door het over uw schouders te draperen). Er zijn oneindig veel mogelijkheden om een flanellen overhemd te stylen, dus wees creatief.
 

Tips voor onderhoud van flanellen overhemden

Als u dagelijks overhemden draagt, is het handig om te weten hoe u ze het beste kunt verzorgen. Volg deze verzorgingstips om uw flanellen overhemden in uitstekende staat te houden:

  • Was uw overhemden niet in te warm water, tussen de 30 en 40 graden Celsius is perfect.
  • Gebruik een zacht wasmiddel.
  • Sluit de knopen en keer de shirts binnenstebuiten voor het wassen.
  • Hang overhemden aan een kleerhanger om te drogen.
  • U kunt overhemden ook kreukvrij in de droogtrommel drogen.
  • Strijk overhemden terwijl ze nog een beetje vochtig zijn.
  • Blijf liever weg van bleekmiddel en andere chemicaliën.

Als u goed voor uw overhemden zorgt, kunt u langer van ze genieten. Volg altijd de verzorgings- en wasinstructies op het label voor het beste resultaat. Met de juiste zorg zullen uw overhemden jarenlang meegaan.