Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Handige vouw tips

Kleren vouwen is een essentiële vaardigheid voor ieder mens. Het helpt u niet alleen uw garderobe georganiseerd te houden, maar bespaart ook ruimte en maakt het gemakkelijker te vinden wat u nodig hebt. Als het om overhemden gaat, kan het correct opvouwen ervan een groot verschil maken in hoe ze eruit zien en hoe lang ze meegaan. Hier zijn enkele nuttige tips voor het vouwen van overhemden als een pro.

 

 

Sorteer uw overhemden op soort en maat

Voordat u begint met vouwen, is het essentieel om uw overhemden te sorteren op soort en maat. Dit maakt het gemakkelijker om de overhemden die u nodig heeft te vinden en ze georganiseerd te houden. Als u veel verschillende soorten overhemden hebt, is het handig om aparte stapels te hebben voor casual overhemden, geklede overhemden, t-shirts, enzovoort. Als u veel overhemden in dezelfde maat hebt, kunt u ze samenvouwen om tijd te besparen.

 

Leg het overhemd plat neer

De sleutel tot een goede shirtvouw is om te beginnen met een vlakke ondergrond. Om er zeker van te zijn dat uw overhemd helemaal plat ligt, legt u het eerst met de voorkant naar beneden op een schoon oppervlak. Zorg ervoor dat de knopen naar beneden wijzen en dat de kraag van u af ligt.

 

Vouw de mouwen naar binnen

Als uw overhemd plat ligt, vouwt u de mouwen naar binnen, naar de achterkant van het overhemd. Begin met een mouw naar binnen te vouwen en vouw dan de andere mouw op dezelfde manier. De mouwen moeten netjes gevouwen zijn en op één lijn liggen met de achterkant van het shirt.

 

Vouw de onderste helft van het shirt omhoog

Vouw vervolgens de onderste helft van het overhemd omhoog in de richting van de kraag. De onderkant van het overhemd moet nu op één lijn liggen met de mouwen. Deze stap is belangrijk omdat het helpt om een net en opgeruimd uiterlijk te creëren.

 

Vouw het overhemd dubbel

Nu is het tijd om het overhemd dubbel te vouwen. Neem de onderkant van het overhemd en vouw het naar de kraag toe, zodat de onderkant van het overhemd op één lijn ligt met de kraag. Zorg ervoor dat de mouwen netjes opgevouwen blijven en de knopen naar beneden wijzen.

 

Vouw het hemd in drieën

De laatste stap is om het overhemd in drieën te vouwen. Neem de onderkant van het overhemd en vouw het weer omhoog zodat het bij de kraag komt. Zorg ervoor dat de mouwen netjes gevouwen blijven en de knopen naar beneden wijzen. Deze stap helpt om een compact en net uiterlijk te creëren, zodat u uw overhemden gemakkelijk in uw kast of laden kunt opbergen.

 

Berg uw overhemden netjes op

Zodra u uw overhemden heeft opgevouwen, is het belangrijk om ze netjes op te bergen. U kunt uw overhemden opbergen in uw kast op een plank, in een lade of in een opbergbak. Zorg ervoor dat u uw overhemden op soort en maat organiseert, zodat u gemakkelijk kunt vinden wat u nodig hebt.

 

Door uw overhemden op de juiste manier te vouwen, blijven ze er netjes en verzorgd uitzien en gaan ze langer mee. Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw overhemden altijd klaar zijn om te dragen en er op hun best uitzien.