Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Heren Linnen overhemden zijn duurzaam

Linnen (of 'vlas') is een sterk en duurzaam product afkomstig van de vlasplant. Een mechanisch proces wordt gebruikt om de vezels van het stro te scheiden. De korte vezels worden gebruikt voor het maken van touw en de lange vezels worden gebruikt in kleding. Linnen is onderscheidend, zeer comfortabel om te dragen (vooral op warme dagen) en milieuvriendelijk. Het linnen herenoverhemd is elegant, verfijnd en zelfs een beetje rustiek.
 

 

Heren Linnen overhemden zijn duurzaam  

Het draagcomfort van heren linnen overhemden

Doordat linnen kleding losser geweven is dan andere plantaardige stoffen, voelt het direct comfortabel aan. Het dragen van een overhemd op warme dagen is zelden plezierig. Het is te strak op de huid, plakkerig en laat u overmatig zweten. Er is echter één stof die ideaal is om als overhemd te dragen op warme zomerdagen: linnen. Dit betekent dat een linnen overhemd niet mag ontbreken in uw garderobe.

Het overhemd hoeft niet strak op de huid aan te sluiten. Een linnen overhemd met een casual pasvorm laat de huid in de zomer ademen en ziet er toch stijlvol en elegant uit. Linnen heeft een sterke persoonlijkheid en is zijdezacht. Linnen overhemden voor heren zijn ontworpen met aandacht voor stijl en kwaliteit!
 

Linnen is hypoallergeen

Veel mensen hebben last van allergieën en huidaandoeningen en hebben waarschijnlijk gemerkt dat bepaalde soorten stoffen hun klachten vaak verergeren. Dit komt door het feit dat veel stoffen vocht laten ophopen. Bij linnen stof is dit niet het geval!

Linnen is zeer ademend, laat de lucht vrij circuleren en geeft snel vocht af. Dit remt op zijn beurt de groei van bacteriën, waardoor linnen een zeer hygiënische keuze is. Linnen is ook van nature antibacterieel en bestand tegen ziekteverwekkers!
 

Duurzaam product

Hoe lang u een kledingstuk draagt heeft impact; hoe langer het meegaat, hoe duurzamer. Linnen spant de kroon in deze categorie. Want met de juiste zorg gaat een linnen kledingstuk tot wel 30 jaar mee. Dit komt onder meer door de taaie structuur van linnenvezels. Linnen is de meest duurzame plantaardige vezel. Bovendien heeft het weefsel van dit materiaal een licht masserend effect op de huid door de microscopisch kleine breuken in de stof. De antistatische eigenschappen van linnen zorgen er ook voor dat de huid extra zacht aanvoelt. Het milieuvriendelijke linnen is zeker 2 tot 3 keer zo sterk als katoen!
 

Ademend

Linnen is niet alleen een duurzame stof, maar het is ook zeer goed ademend. Het grote voordeel van linnen is dat het in de zomer extreem koel is. Linnen overhemden nemen vocht goed op en verwijdert het ook snel van uw huid. Zo beschermt u uzelf in de zomer effectief tegen de zon zonder nat te worden van het zweet. De droom van een overhemd!
 

Makkelijk te onderhouden

Linnen wordt na elke wasbeurt zachter. We raden u echter aan uw overhemd te luchten en niet elke keer dat u het draagt te wassen. Mocht u hem toch moeten wassen, dan kunt u hem gerust in de wasmachine doen. Vul de trommel van de wasmachine niet verder dan de helft. Uw wasgoed kreukt hierdoor veel minder. Was een linnen overhemd op 30 graden en hang het na het wassen nat op een hanger om het strijken makkelijker te maken.