Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Heren ondergoed en boxers

Heren ondergoed en boxers  

De strakke Boxer

Bedacht door ontwerper John Varvatos werd in het geweldige jaar 1990 de strakke boxershorts geïntroduceerd. Het combineren van de lengte van de lossere boxers met de strakke stof en een fijne pasvorm van de slip. Dit zorgde voor een ware revolutie in de industrie. Volgens velen werd pas na deze uitvinding in 1990 heren ondergoed volwassen.
 

Stijlen voor herenondergoed

Ondergoed is uiteraard verkrijgbaar in verschillende stijlen. Elk man heeft een voorkeur aan een bepaalde stijl, vaak afhankelijk van de activiteit. Inmiddels zijn de dagen achter ons dat de keuze voor herenondergoed eenvoudig en beperkt was. De keuzes zijn tegenwoordig erg ruim. Veel meer mannen kiezen ervoor om hun ondergoed aan te passen aan verschillende gelegenheden. Als ze reizen of bijvoorbeeld sporten in de sportschool dragen ze iets anders dan op een spannend avondje met de partner. Elke gelegenheid vraagt om ander ondergoed.
 

De ruime boxershort

De baggy boxershorts geven vaak praktische problemen, denk aan kreuken, ophopen en omhoog schuiven. Het elegante antwoord van de ontwerpers was de strakke boxershort die beter en strakker op het lichaam aansluit. Er zijn nog steeds mannen die de voorkeur geven aan deze baggy stijl, zij vinden dat luchtig en comfortabel.
 

De strakke boxershort

Er verandert de laatste decennia een hoop in ondergoed voor mannen. Ondanks dat blijft de voorkeur van de meeste mannen heel duidelijk: de strakke boxershort. Veel moderne boxers zijn ontworpen in nauwsluitende stijlen die de drager soms platdrukken. Dit is zeer slecht voor met name de testikels en heeft zelfs een negatief effect op de spermaproductie. Een tijd hadden veel boxershorts een opening met drukknopen. De ontwerpen die wij aanraden hebben geen opening, maar wel een speciale ruimte voor het mannelijk geslacht. Zodat deze iets van het lichaam staat, precies zoals de natuurlijke positie van het geslacht is. Deze comfortabele stijl is de beste optie die op dit moment op de markt voorkomt en is bovendien vele malen gezonder.
 

De ouderwetse boxer

Nog steeds zijn er veel mannen die houden van de ‘ouderwetse’ boxer. Dan hebben we het dus over die hele ruime baggy en slobberige variant van de boxer. Het belangrijkste voordeel is volgens deze conservatieve mannen dat ze extreem comfortabel zijn. De losse pasvorm zorgt voor luchtstroom en een zekere verkoeling. Deze traditionele boxer is er in vele soorten en maten, met knopen, gleuven en zelfs ritsen. Ook nieuwe merken proberen deze boxers opnieuw populair te maken. Toch staan experts sceptisch tegen deze ouderwetse boxer: dit model vergroot kans op huidproblemen zoals uitslag, jeuk en irritatie.
 

Boxer stijlen

Inmiddels zijn de boxers er in vele soorten en maten. Wij zijn vooral geïnteresseerd in duurzame boxers van de allerhoogste kwaliteit en boxers die opvallen doordat ze zich onderscheiden door originaliteit.
 

Boxers met kant

Dit is een mooie contrasterende stijl. Deze mannelijke stijl van de boxers wordt gecombineerd met de tedere look van kant. Dit is een stijl die populair is onder een kleine groep mannen, een groep die zomaar eens de voorlopers blijken te zijn als het gaat om herenondergoed. Het dunne weefsel houdt het kruis goed luchtig en droog, en dat de hele dag lang.
 

 

Heren ondergoed en boxers  

Herenondergoed Stoffen

Heel lang was katoen het enige weefsel dat werd gebruikt voor het maken van ondergoed. Er is echter een gigantische technologische vooruitgang en innovatie op het gebied van textiel. De meest gebruikte stoffen zijn nog steeds katoen en nylon. Maar ook modal, bamboo, polyester, merinowol en zijde zijn tegenwoordig verkrijgbaar. Sommige stoffen worden meestal gemengd met spandex voor de nodige flexibiliteit. Vaak wordt ook ergens in het ontwerp wel een elastiek toegevoegd.
 

Hieronder staan de belangrijkste 2 materialen die gebruikt worden in herenondergoed.

  • Katoenen ondergoed voor heren 
    Katoen is erg zacht en relatief licht. De stof heeft kleine poriën die extreem goed kunnen ademen. Door ventilatie en luchtcirculatie van hoogste niveau, biedt katoenen ondergoed daar een comfortabel gevoel. Katoen heeft een hoog absorptievermogen en is vochtbestendig. Zo kan het zelfs tijdens de heetste dag van de zomer droog blijven voelen. De stof is sterker als hij nat is dan droog. Is goed bestand tegen hitte, wasmiddel en zelfs bleekwater. Dit zorgt voor de duurzaamheid, vooral als het type katoen van hoge kwaliteit is. Een nadeel is de potentiële krimp van het materiaal bij verkeerd gebruik. Een van de beste katoensoorten is Pima katoen dat gebruikt wordt in sommige modellen van Mundo Unico.
  • Nylon ondergoed voor mannen
    Nylon is een goed alternatief voor katoen. Het is een generieke aanduiding van de familie van synthetische polymeren. Afgeleid van Diamane en dicarbonzuur is de polyamide vezel de tweede meest gebruikte stof in de ondergoedindustrie voor mannen. Nylon werd in eerste instantie gemaakt door een schaarste aan zijde. Er was in de Tweede Wereldoorlog niet genoeg aanbod van zijde om parachutes te maken. Zodoende werd deze synthetische stof nylon uitgevonden. In eerste instantie werd deze stof dus gebruikt voor parachutes. Inmiddels is het een gangbaar en slijtvaste stof die veel mannen de hele dag lang prettig dragen.
     

Beste stof voor ondergoed van sporters

Het ondergoed gemaakt van hoogwaardig katoen is perfect voor veel gelegenheden, evenementen en seizoenen. De vezel droogt langzaam en isoleert bovendien matig als het nat is. Dit maakt katoen minder geschikt voor sportieve activiteiten. Nylon en microfiber zijn voor de atletische mannen een betere optie.
 

Kleurvast herenondergoed

De grootste kracht van deze stof is de slijtvastheid, omdat hoogwaardige nylon zo lang mee gaat, is het een hele duurzame optie. Ook als het gaat om kleurvastheid behoort nylon tot de absolute top. De stof behoudt de kleuren van de kleding na vele wasbeurten. De gladde textuur van de stof heeft een uitstekende slijtvastheid. Dit is de reden waarom het wordt gebruikt in badkleding en zwemkleding. De warmtegeleidbaarheid van de vezel hangt af van de samenstelling. Er zijn nylon samenstellingen die gelden als thermokleding. Nylon heeft een laag absorptievermogen en droogt snel. Dit maakt het nylon ondergoed perfect voor actieve mannen en degenen die last hebben van het zweterige kruis. De meeste zwembroeken zijn vanwege deze eigenschappen gemaakt van nylon.
 

Conclusie en toekomst van heren ondergoed

Comfort wordt nog steeds gezien als een basisvoorwaarde in het herenondergoed. Comfort is de reden waarom herenondergoed is ontstaan, en is nog steeds de reden voor veel innovaties. Er is daarnaast steeds meer bekend over de invloed van herenondergoed op de gezondheid en vruchtbaarheid en er valt te verwachten dat deze medische kant een grotere invloed gaat hebben. Naast de praktische kant zien we dat taboes door de jaren heen een steeds marginale rol speelt. De hedendaagse man is minder bang zichzelf te zijn dan zijn dan de vorige generaties en jonge mannen worden steeds vrijer. Moderne technologieën, vooral in de textielindustrie, zorgen voor grote stappen in comfort en slijtvastheid. Er is een groeiende vraag naar duurzamere textielproductie en eerlijke fashion. Kwaliteit en menswaardige productie wordt steeds belangrijker. Kortom, deze industrie en markt ziet een mooie toekomst tegemoet waarin juist de premium brands zullen groeien.