Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Heren sjaals voor verschillende seizoenen: een complete gids

Sjaals zijn al eeuwenlang een vast onderdeel van de mannenmode en worden zowel om praktische als sierlijke redenen gedragen. Met het wisselen van de seizoenen is het belangrijk om de juiste sjaal te kiezen die geschikt is voor het weer. In dit artikel bekijken we welke sjaals geschikt zijn voor elk seizoen en hoe u ze kunt dragen.
 

 

Heren sjaals voor verschillende seizoenen: een complete gids  

Lente

De lente is het seizoen van vernieuwing en de perfecte tijd om wat kleur aan u outfit toe te voegen. Een lichte en luchtige sjaal is ideaal voor dit seizoen. Het biedt een goede bescherming tegen de kou, maar is ook weer niet te warm. Zoek naar sjaals van lichte materialen zoals linnen of katoen, en kies voor pastel- of bloemenprints om een lentegevoel op te roepen. Een goed voorbeeld van een sjaal die u in de lente kan dragen is een pashmina sjaal.
 

Zomer

Wanneer het warmer wordt is het verstandig om te kiezen voor sjalen, die licht zijn en goed ventileren. Een sjaal van katoen of bamboe beschermt u tegen de zon en is ook nog eens stijlvol. Voor een meer ontspannen look kunt u een dunne en luchtige sjaal rond de hals dragen of over de schouders draperen. Een zomerse uitstraling krijgt u ook het beste met lichte kleuren, zoals wit, beige of lichtblauw.
 

Herfst

Wanneer het weer kouder wordt, is het tijd voor een dikkere en warmere sjaal. Sjaals van wol of kasjmier kunnen de kou weren en uw outfit een extra dimensie geven. In de herfst zijn donkere kleuren zoals bordeauxrood, marineblauw of bosgroen ideaal. De donkere tinten zijn geschikt voor de herfst, omdat ze overeenkomen met de verkleuring van de afgevallen bladeren en de kleuren van het bos. Een dikke sjaal of een sjaal van imitatiebont maakt u herfstkleding warmer en chiquer.
 

Winter

In de winter kan een warme en gezellige sjaal natuurlijk niet ontbreken. Kasjmier en alpaca wollen sjaals houden u lekker warm in de winter. Verder zijn kabelgebreide sjaals of sjaals gemaakt van imitatiebond ook uitstekend om in de winter te dragen. In de winter is het ideaal om te kiezen voor sjaals met een donkere kleur, omdat ze een scherp contrast vormen met sneeuw en ijs. Denk hierbij vooral aan kleuren zoals zwart, houtskool en marine.
 

Het dragen van sjaals

Sjaals zijn veelzijdige accessoires, die op verschillende manieren gedragen kunnen worden.
 

3 manieren waarop je sjaals kunt dragen

Om de hals gewikkeld

De meest voorkomende manier om een sjaal te dragen is door hem om uw nek te wikkelen. Deze klassieke look is altijd een stijlvolle manier om een sjaal te dragen. Verder zorgt het omwikkelen van een sjaal ervoor dat u goed beschermd bent tegen koud weer.
 

Gedrapeerd over de schouders

Een sjaal over uw schouders draperen of hangen over de schouders is een ontspannen manier om een sjaal te dragen. Het draperen van een sjaal is geschikt voor de warmere seizoenen en voegt stijl aan uw kleding toe.
 

Als kap

Sjaals kunnen ook als kap worden gedragen. Wanneer u een sjaal als een kap draagt, biedt dit een bescherming tegen de wind en de kou. Een sjaal als kap dragen doet u op de volgende manier: vouw de sjaal dubbel leg hem over uw hoofd en stop de uiteinden in de sjaal