Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Heren sjaals wassen

Heren sjaals kunnen een vleugje elegantie en verfijning aan uw outfit toevoegen, en u tegelijkertijd ook warm en comfortabel houden. Het is echter belangrijk om uw sjaals goed te wassen, vooral in een koud klimaat. In een koud en vochtig klimaat kunnen na verloop van tijd uw sjaals versleten zijn en aanvoelen. De kleuren gaan dan vervagen en de sjaal zelf zal niet zo warm zijn als voorheen. Sjaals worden vaak dicht bij het gezicht en de nek gedragen en kunnen vuil, olie en bacteriën verzamelen, net als elk ander kledingstuk. Dit kan irritatie of puistjes veroorzaken. Wanneer u de sjaals dagelijks draagt kunnen deze ook snel vies worden en beginnen te verslechteren in kwaliteit. In deze blog leest u meer over hoe u uw sjaals goed kunt wassen.

 

 

Als eerste moet u het label goed lezen en de zorg instructies volgen om te voorkomen dat u uw sjaal beschadigt. Sjaals kunnen worden gemaakt van verschillende materialen, en elk materiaal heeft een eigen wasmethode. Sommige sjaals kunnen het best droog worden gereinigd, terwijl anderen met de hand of in de wasmachine gewassen kunnen worden.
Wanneer u uw sjaal in de wasmachine wast, gebruik dan een zachte cyclus en een mild wasmiddel. U kunt uw sjaal ook wassen in lauwwarm water met de hand en een zacht wasmiddel. Het gebruik van warm water kan de kwaliteit van bepaalde materialen verminderen of beschadigen. Gebruik dus geen warm water. Doe de sjaal voorzichtig in het water, en let erop dat u de sjaal niet knijpt of draait.
 

Ten tweede zorgt u ervoor dat u na het wassen uw sjaal grondig spoelt om alle sporen van wasmiddel te verwijderen. Spoel uw sjaal af onder stromend water, of in een bassin van schoon water. Verwijder alle zeepresten om te voorkomen dat de sjaal stijf wordt of gaat verkleuren.

 

Verder is het belangrijk om de sjaal goed te drogen, zodra uw sjaal schoon is. Wring of draai uw sjaal niet, omdat dit de vezels kan beschadigen en ervoor kan zorgen dat de sjaal zijn vorm verliest. Knijp in plaats daarvan het overtollige water eruit en leg de sjaal plat op een schone handdoek om te drogen. Hang de sjaal niet op, omdat dit ervoor kan zorgen dat deze gaat rekken en hierdoor zijn vorm verliest.

 

Bovendien moet u na het wassen en drogen uw sjaal zorgvuldig houden om rimpels te voorkomen. U kunt uw sjaal netjes vouwen en in een lade opslaan, of op een hanger hangen. Bewaar uw sjaal niet in direct zonlicht, want dan verbleekt of verkleurt hij.

 

Concluderend kunt u de levensduur van uw sjaals verlengen door goed ervoor te zorgen en die op tijd te wassen. De sjaals zullen er dan nieuw uitzien en voelen. Het wassen van uw sjaals is dus niet alleen bedoeld om ze schoon te houden, maar het gaat ook om de zorg en aandacht die u toont aan kledingartikelen die u elke dag draagt. Het wassen van sjaals lijkt misschien een klein detail, maar het is een belangrijke. Door uw sjaals regelmatig te wassen, kunt u ze schoon en fris houden en mogelijke gezondheidsproblemen voorkomen.