Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Hoe knoop je een stropdas?

Begin met de das om uw hals. Het smalle eind in uw linkerhand (ongeveer een kwart) en het brede eind in uw rechterhand (ongeveer driekwart). U legt de rechterkant over de linkerkant en haalt het onder de linkerkant door. Sla de brede kant nu éénmaal om de hele knoop heen, haal hem onder de knoop door en trek hem door de lus.

Voilŕ, u heeft uw stropdas gestrikt als een Four in hand. Dit is een van de gemakkelijkste knopen. Het resultaat is een wat dunne knoop die licht asymmetrisch is. Het is zonder twijfel de snelste knoop.
 Welke knoop kies ik?

De knoop die u kiest is sterk afhankelijk van de boord van het overhemd en de dikte van de stropdas. Verschillende kragen lenen zich voor verschillende knopen. De wijdte van de boord is daarbij bepalend. Bij wijdere kragen zoals de cut-away (Haifisch) of New Kent passen dikkere knopen, zoals de (dubbele) Windsor. Kijk voor een overzicht van de kragen hier. Met een dikke stropdas geeft de Windsor een krachtige uitstraling en symmetrische uitstraling. De vuistregel is dat de knoop in verhouding moet zijn met de ruimte in de boord en de dikte van de stropdas. Bij button-down kragen zit een dunne knoop vaak comfortabeler.


Hoe strik je verschillende knopen?

De bekendste knopen zijn de Windsor, de dubbele Windsor (of volle Windsor) en de Four in hand.

De Four in hand knoopt u als volgt:

Iedere knoop begint op dezelfde manier: u legt de das om uw hals. Het smalle eind houdt u in uw linkerhand op ongeveer een kwart. Het brede eind houdt u in uw rechterhand op ongeveer driekwart. (1) Leg nu de rechterkant over de linkerkant en haal deze onder de linkerkant door. (2) Sla de brede kant éénmaal om de hele knoop heen: hierdoor ontstaat een lus. (3) Haal het brede einde onder de knoop door omhoog, en steek naar beneden door de lus. Trek de knoop met beleid aan. Dit is een Four in hand. De enkele Windsor knoop begint u hetzelfde, maar u maakt een extra knoop na de eerste stap.


De enkele Windsor knoopt u als volgt:

(1) Rechterkant over linkerkant; onderdoor halen. (2) Haal de brede kant voorlangs omhoog en steek hem achterlangs naar beneden. (3) Haal het uiteinde onderdoor omhoog en steek voorlangs door de lus.

De dubbele Windsor knoopt u als volgt:

(1) Rechts over links; steek onderdoor naar boven. (2) Steek rechts voorlangs naar boven. (3) Sla het uiteinde eenmaal om de knoop heen. (3) Haal het uiteinde onderdoor omhoog en steek voorlangs door de lus.


Wat is de juiste lengte van een stropdas?

De stropdas heeft de perfecte lengte wanneer de punt de bovenkant van uw riem aanraakt. Let op: bij een dikkere knoop heeft u meer lengte aan de rechterkant nodig wanneer u begint met strikken.