Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
VERBOUWINGSOPRUIMING tot 70% korting

Hoe stroop ik de mouwen van een overhemd op?

De klassieke methode is de mouw meerdere keren om te slaan. Deze manier ziet er wat rommelig uit omdat de vouw nooit helemaal strak wordt, en het kreukt uw overhemd behoorlijk. De beste manier om mouwen op te stropen is de mouw helemaal terugslaan en één keer omvouwen.
 Wanneer mouwen opstropen?


Opgestroopte mouwen geven een erg nonchalante uitstraling. Het is daarom niet altijd acceptabel om uw mouwen op te rollen. Een opgerolde mouw communiceert daadkracht, maar is ook erg informeel. Niet iedere gelegenheid leent zich dus voor deze nonchalante look.

Wanneer mag u uw mouwen wel opstropen? U mag altijd uw mouwen opstropen wanneer u iets met uw handen gaat doen, bijvoorbeeld wanneer u in de keuken staat. Daarnaast is het gangbaarder om uw mouwen op te stropen tegen het einde van een gelegenheid, zoals de das dan ook los mag. In formele settings draagt u niet voor niets een overhemd met lange mouwen, en is het niet gewenst om uw mouwen terug te slaan.


Hoe stroop ik de mouw van mijn overhemd op?

Er zijn een aantal manieren om uw mouwen op te rollen. De klassieke methode is het meest intuďtief, maar het is zeker niet de beste manier. Kent u de opgerolde mouw die steeds weer naar beneden zakt? Een korte verdieping in de kunst van het opstropen van mouwen kan dus lonen.


Op klassieke wijze uw mouwen oprollen

De meest bekende manier is het meest recht-toe-recht-aan: u maakt de manchet los en begint met rollen. U vouwt de mouw zo breed als de manchet. Vervolgens slaat u de mouw nog een aantal keer om, tot uw mouw op uw elleboog valt. De mouw zal beter blijven zitten wanneer u de mouw tot net boven de elleboog vouwt. U kunt de manchet ook op uw onderarm laten vallen: dit ziet er stijlvol uit maar blijft minder goed zitten.


De beste manier om mouwen op te stropen

Er is een betere manier om mouwen op te rollen. Stylisten stropen mouwen altijd op deze manier op. Deze methode ziet er netter uit, kreukt uw overhemd minder en is gemakkelijker. Het is dus zeker de moeite van het proberen waard.

U maakt de manchet los en slaat de mouw helemaal terug tot over uw elleboog. De mouw zit nu binnenstebuiten. Sla nu de rand een keer terug over het manchet. U heeft nu een strakke en precieze vouw die de hele dag niet meer los zal gaan.