Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
Actie: 6 pakjes sokken bestellen naar keuze = 3 betalen (goedkoopste pakjes zijn gratis) < BESTEL snel >

Kies de juiste maat en pasvorm voor uw overhemd

1. Voor elk lichaamstype is er een geschikte pasvorm. De pasvorm van een overhemd is belangrijker dan u denkt, het is al de helft van uw look. Een te groot overhemd zorgt ervoor dat u er onnodig vol uitziet, en een verkeerde pasvorm kunt u er gemakkelijk slordig uit laten zien. In het huidige straatbeeld zien we vooral (strakke) getailleerde overhemden, maar er is nog meer zitten.
 

  • Extra slim fit

Ideaal als u een heel slank figuur hebt en toch wilt dat het shirt goed aansluit op uw lichaam. Deze ontwerpen zijn vaak wat strak en ideaal voor een atletisch figuur.
 

  • Regular fit

De regular fit heeft een directe uitvoering. Het geeft meer bewegingsruimte en is heel licht getailleerd. Ook bekend als de classic fit.
 

  • Slim fit

Geschikt voor een slanke bouw, maar iets minder passend dan de extra slim fit. Deze modellen bevatten meestal stretch. Ook wel body fit genoemd.
 

  • Tailored fit

Licht getailleerde pasvorm voor mannen met normale maten die de moderne look van een slim fit overhemd willen ervaren. Het geeft meer bewegingsruimte en wordt wel eens modern of contemporary fit genoemd.
 

 

Pasvorm voor uw overhemd  

 

Kies de juiste maat en pasvorm voor uw overhemd  

2. Mouwlengte

Het uiteinde van de mouw (manchet) moet doorlopen tot het punt waar de pols knikt. De schoudernaad moet ook echt bij de schouder stoppen. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte hebt om uw armen te buigen en te strekken. De standaard lengte van de mouw van een overhemd is 5, dit is een lengte tussen de 50 en 59,9 centimeter. Heeft u langere mouwen nodig? Dan vindt u in ons assortiment ook een extra lange mouw met een mouwlengte van 7. Bij een mouwlengte van 7 is de lengte van de mouw tussen de 70 en 79,9 centimeter. De mouwlengte wordt bepaald door de ruimte tussen de rand van de schouder en de rand van de manchet te meten.
 

3. De juiste stofkeuze voor uw overhemd

Kies een goede stof die past bij uw wensen, seizoen en situatie. Een dikkere stof zorgt ervoor dat uw overhemd er luxe uitziet en niet snel vervaagt, maar is niet geschikt voor de warme zomer periode. De meeste overhemden zijn gemaakt van katoen, maar ze kunnen ook van wol of synthetisch materiaal zijn. Synthetische stoffen hebben iets meer glans en kreuken minder, maar zijn nauwelijks ademend. Katoen en wol zijn luxere stoffen die beter ademen en er eleganter uitzien.
 

4. Welk boord moet u kiezen?

Het kiezen van de juiste boord hangt af van het al dan niet dragen van een stropdas of vlinderdas. Daarnaast zijn gezichtsvorm en neklengte belangrijk bij het kiezen van de juiste boord. Als u een breed gezicht en een kortere nek heeft, raden we een lage kraag met korte uiteinden aan. Hoge bases en snitten werken vaak goed voor smallere gezichten met een langere nek. Als u een stropdas wilt dragen, is een kraag met meer uit elkaar geplaatste punten het beste. Een overhemd met hoge taille kan zonder stropdas of vlinderdas worden gedragen voor een casual look.
 

Er zijn veel verschillende soorten overhemdkragen, de meest voorkomende zijn:

Wide spread

Doordat de uiteinden iets meer gespreid zijn, is de brede kraag perfect om te dragen met een stropdas. Denk eraan om de stropdas zo te knopen dat deze de ruimte tussen de punten van de kraag vult.
 

Cut away

De kraagpunten zijn ook meer uit elkaar geplaatst op deze kraag. De uiteinden zijn diagonaal gesneden voor een trendy look. Ook ideaal om te dragen met een stropdas of strik en past perfect bij een kortere halslijn.
 

Klassiek boord

Dit is de meest voorkomende overhemdkraag. Deze kraag valt vrij hoog en wordt daarom ook wel hoge kraag genoemd. Het ziet eruit als een veel bredere kraag, maar de punten hier zijn iets dichterbij. Het werkt goed voor mensen met een langere nek en smalle gezichten.
 

Button down

De uiteinden van de kraag worden bij een button down kraag op hun plaats gehouden door kleine knoopjes. Dit ziet u vaak terug bij casual en trendy overhemden, omdat de knopen voor een sportieve look zorgen.
 

5. Overhemd kleuren en prints

Draagt u vaak overhemden? Dan is het goed als u voldoende kunt variëren. Kies kleuren die goed te combineren zijn met colberts of truien, zoals: donkergroen, blauw, wit en zwart. Uiteraard zijn patronen en prints, zoals: strepen, stippen en bloemen ook ideaal. Let wel op dat u dit patroon gemakkelijk kunt combineren. Bijvoorbeeld, met uw favoriete spijkerbroek of chino.
 

6. De juiste knopen

Het overhemd wordt vaak gewassen. Daarom is het aan te raden om een ​​duurzaam materiaal te kiezen. Niet alleen voor de stof, maar ook voor de knopen. Er zijn, bijvoorbeeld: houten, metalen, plastic, parelmoeren of leren knopen. Op de middelste overhemdknoop zijn er zes knopen genaaid. Kolomknoppen worden niet meegeteld. Soms wordt er een extra knoop aan de onderkant van het shirt toegevoegd, die ervoor zorgt dat het shirt beter in vorm blijft en mooi in de broek past. Hedendaagse overhemden hebben knoopsgaten die zijn genaaid met contrasterend gekleurd garen. Dit zal ze benadrukken en de stijl bepalen voor de rest van uw outfit.