Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Hoe hou je het overhemd netjes in je broek?

Er zijn een paar manieren om uw overhemd de hele dag netjes in uw broek te houden. Draag overhemden met een de juiste pasvorm. Gebruik shirt stays om uw overhemd strak te houden. Of gebruik de military tuck om uw overhemd in te stoppen.


De juiste maat overhemd

Een mooie, aansluitende pasvorm zorgt ervoor dat uw overhemd netter in uw broek blijft. Immers, wanneer er erg veel stof overblijft, kruipt dit gedurende de dag uit uw broek. Kies ook de juiste lengte rugpand. Een te kort rugpand kruipt gemakkelijk uit uw broek. Koop bij voorkeur een iets te lang overhemd, dat is gemakkelijker in te stoppen. Let wel op: bij teveel lengte ontstaat er een ophoping van stof ín uw broek. Lees voor het opmeten van uw rugpand hier ons kennisartikel.


De juiste maat broek

Om het overhemd netjes in uw pantalon te houden, is het belangrijk dat uw pantalon de goede maat heeft. Zorg dat de heupmaat van de broek goed aansluit. Om uw heupmaat te meten legt u een kledinglint om uw heup.


Gebruik de juiste manier van instoppen

Gebruik de ‘military tuck’ (letterlijk: militaire instopmethode) om uw shirt in te stoppen. Hierbij vouwt u de zijkanten van het shirt diagonaal om bij de taille, voordat u het shirt instopt. De omgevouwen punten trekt u naar achteren. Hierdoor wordt de voorpand van het overhemd strakgetrokken, met een net en verzorgd-ogend overhemd tot resultaat.


Gebruik shirt stays om uw overhemd naar beneden te houden

Als u ernstig bent over het naar beneden houden van uw shirt, kunt u ‘shirt stays’ gebruiken. Shirt stays zijn kleine bretels, die u aan de onderkant van uw overhemd en de bovenkant van uw sokken bevestigt. Dit houdt uw sokken omhoog en overhemd naar beneden.


Hoe hou je een overhemd naar beneden?

  • draag de juiste maat en juiste lengte overhemd
  • draag de juiste maat pantalon, vooral heupmaat is belangrijk
  • gebruik de military tuck om in te stoppen
  • gebruik shirt stays om het overhemd naar beneden te houden