Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Pochet vouwen als een Pro

Het dragen van een pochet met een stropdas of vlinderdas is een geweldige manier om uw pak, colbert of gilet wat persoonlijkheid te geven. Deze trend werd door de elites overgenomen en geeft een uitstraling van rijkdom en status. Oorspronkelijk waren pochetten meestal wit, maar ze zijn nu verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten en materialen.
 

Een pochet kan op verschillende manieren worden gevouwen. Er is geen perfecte manier, en het is sterk afhankelijk van een persoonlijke voorkeur en de gelegenheid. Een goede manier om uw outfit naar een hoger niveau te tillen, maar hoe vouwt u een goede pochet?
 

 

 

Pochet vouwen als een Pro  

1. De presidentiële vouwwijze

De presidentiële vouw is de eerste manier om uw pochet te vouwen. Deze methode is ideaal voor meer formele gelegenheden, bijvoorbeeld als u op het punt staat een chique gala bij te wonen. Hiervoor is een klassieke witte pochet ideaal. Leg uw witte pochet op een schone ondergrond en vouw hem dubbel. Vouw een kant naar binnen, zodat een klein stukje pochet zichtbaar is als het in uw borstzak zit. De pochet dient dan in uw borstzak te worden geplaatst.
 

2. One Corner Up Fold

Wilt u iets unieks doen en tegelijkertijd eenvoudig en elegant blijven? Draag daarna de One Corner Up Fold. Een effen pochet of een pochet met print doen het hier goed. Hoe moet dit worden gevouwen? Leg uw pochet op een vlakke ondergrond, zoals uw bureau. Vouw de pochet dubbel tot een driehoek. Vouw de twee punten naar binnen, totdat uw pochet op een envelop lijkt. Plaats het dan voorzichtig in uw borstzak, zodat u het wat kunt aanpassen.
 

3. Two Corner Up Fold

Deze pochet ziet er geweldig uit met zowel een druk als een eenvoudig patroon. Met deze look valt u op tijdens een vergadering of evenement. Vouw de pochet dubbel om een pochet met dubbele punt te maken, maar zorg ervoor dat de punten naast elkaar liggen in plaats van op elkaar. Vouw de twee buitenste punten naar binnen om een vierkante bodem te vormen. De onderkant van de pochet wordt dan naar binnen gevouwen, zodat het in uw borstzak past.
 

4. Three Corner Up fold

Probeer dan voor een nieuwe uitdaging: de Three Corner Up fold, ook wel bekend als de kroonvouw. Dit is een unieke vouwtechniek die wat meer inspanning vraagt, maar wel een zeer stijlvolle en elegante uitstraling geeft. Ook voor deze pochet is een vlak, schoon oppervlak vereist, dus als u dat nog niet hebt gedaan, veeg uw bureau dan af met een doek. Om twee overlappende driehoeken te maken, vouwt u de pochet dubbel. Om vervolgens de derde hoek te maken, vouwt u een punt tussen de andere twee punten. Vouw dan gewoon de rechterhoek naar binnen en stop de pochet voorzichtig in uw borstzak.
 

5. The Casual Fold

Deze vouwtechniek wordt ook wel de 'Puff fold' genoemd. Het heeft een volumineus uiterlijk en is niet symmetrisch. Hierdoor is het ideaal voor casual gelegenheden. Het is ideaal om door het kantoor te slepen. Gebruik een soepel zijden pochet, eventueel met een erin getekend ontwerp.

Plaats de pochet op een schuin oppervlak en plaats twee veertjes in het midden van uw pochet en trek ze omhoog. Laat de pochet over de palm van uw andere hand zweven en keer deze om. Steek het pochetje in uw borstzak en geef het een laatste styling touch.