Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x

Pochette voor heren

Zakdoekjes tonen het zelfvertrouwen van een man en zijn inzicht in alles wat met een persoonlijke stijl te maken heeft. De man die een pochette maakt, staat op het toppunt van verfijning, is zeker niet verlegen en is een echte gentleman. Als u streeft naar het summum van persoonlijke stijl en kleding verfijning, dan is geen enkel excuus aanvaardbaar. Een pochet aankleden is ook een gemakkelijke manier om uw outfit in minder dan vijf minuten een boost te geven.
 

 

Pochette voor heren  

Geschiedenis van pochette

Voordat we ingaan op het dragen van de pochette, volgt hier een stukje historie van dit kledingstuk voor mannen, van de Egyptische Batist tot de moderne pochette. De rijke Egyptenaren verschenen voor het eerst in het oude Egypte rond 2000 voor Christus en zouden de eerste echte pochetten hebben gedragen, die gemaakt waren van wit linnen. Snel vooruit naar de jaren 1900, toen geen enkele modieuze man van huis ging zonder een zijden, linnen of katoenen pochet in zijn linker borstzak. In de jaren 1960 waren pochetten voor korte tijd minder populair, maar sindsdien zijn ze weer in trek in de rangen van de high fashion en de casual street fashion.
 

Wanneer draagt u een pochette

Over het algemeen is een pochette bedoeld als aanvulling op het overhemd of de das van een man en hoeft hij er zelden of nooit direct bij te passen. Maar als u voor die route kiest, pas hem dan aan met een ondergeschikte of secundaire kleur van uw stropdas, overhemd of jas.
 

Hoewel witte linnen, katoenen en zijden pochetten altijd binnen handbereik zijn, draagt de zelfverzekerde man meestal zijden pochetten met elegante geweven patronen of mooie prints. Traditioneel zijn deze geplooid met een piek en meestal van het hart afgewend. Een oudere vuistregel zegt dat u een pochet niet meer dan anderhalve centimeter boven de zak moet hebben, maar tegenwoordig worden die regels overboord gegooid.
 

Hoe combineert u een pochette

Het eerste waar u aan moet denken is de textuur. Een gladde satijn-zijden das kan, bijvoorbeeld, worden gecontrasteerd met een linnen of handgeweven zijden pochet. Moderne pochetten zijn meestal tussen 10 en 18 centimeter lang en worden meestal gemaakt van verschillende soorten stoffen. Zakdoekjes van gladde texturen, zoals satijn of zijde, zijn over het algemeen het mooist als het vierkantje zelf wat groter is, omdat ze de neiging hebben in de zak te vallen en op te hopen. Aan de andere kant kunnen ruigere texturen, zoals linnen en handgeweven zijde het heel goed doen met middelgrote pochetten.