Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Riemen voor elke gelegenheid

De riem is al een eeuwenoud accessoire. Het begon als functioneel artikel en is inmiddels uitgegroeid tot een fashion item. Door de jaren heen zijn er een aantal regels opgesteld over hoe je het beste een riem kunt dragen, welke kleur het beste past bij welke gelegenheid en het combineren van dit praktisch en trendy accessoire. Dat men een riem draagt, is alom bekend. Iedereen heeft er wel één of meerdere in zijn of haar kast. Eigenlijk kan een riem altijd gedragen worden, maar wanneer draag je nu welke riem? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.
 

 

Riemen voor elke gelegenheid  

Dagelijkse riem

Ga jij iedere dag naar het kantoor of in een kostuum met overhemd en nette schoenen? Draag dan een klassieke riem. Onder een klassieke riem verstaan wij een riem van 3 tot 3,5 cm breed. Of dit een Leren riem of Suede riem is maakt niet zoveel uit. In dit geval gaat het om de breedte van de ceintuur. Een riem dat goed past bij een kostuum heeft een subtiele gesp en wordt vaak gedragen in dezelfde kleur als de schoenen. Is jouw dagelijks outfit een casual outfit met een spijkerbroek of chino broek? Dan zijn al onze casual riemen een goede keuze. Bij het dragen van een spijkerbroek wordt vaak gekozen voor een casual riem. Een casual riem is een riem met over het algemeen een wat grovere gesp en met een breedte van ongeveer 4 cm.
 

Gevlochten Riemen

Gevlochten riemen worden ook weer steeds gedragen en passen goed bij een casual outfit. Het voordeel van een gevlochten riem is dat deze op iedere gewenste plek vast te steken is door de band. Een maatje meer of minder maakt dus niet tot weinig uit, deze riem is vooral een passend accessoire voor de zomermaanden.
 

Riemen voor een Bruiloft

Bij een bruiloft kleed jij je altijd wel wat netter dan normaal. Kies bij een Bruiloft outfit daarom altijd een klassieke riem. Deze past goed door de lussen van de pantalon van je kostuum of chino. Voor een extra luxe uitstraling, stem jij jouw riem af op jouw schoenen. Draag je bijvoorbeeld donkerbruine suède schoenen, kies dan ook voor een donkerbruine suède riem. Bij schoenen van glad leer, is het verstandig om een riem te kiezen die gemaakt is van glad leer in dezelfde kleur als de schoenen.
 

Wanneer draag je geen riem?

Wat helaas nog wel eens wordt vergeten is dat je kiest voor één accessoire dat je broek omhoog houdt. Dus wil je graag bretels dragen? Draag dan géén riem en wil je graag een riem dragen? Draag dan geen bretels!
 

De juiste maat riem

De keuze voor de juiste maat riem is ook niet makkelijk, daarom hebben wij hier een uitgebreid en duidelijk artikel over geschreven. Meer informatie hierover vind je hier!