Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
3 REDMOND OVERHEMDEN VOOR 99 < Bekijk actie >

Strijktips voor de moderne man

De meeste mensen strijken alleen wat ze echt nodig hebben, want strijken is niet hun favoriete bezigheid. Strijken daarentegen gaat snel en gemakkelijk met de juiste techniek en een paar tips en trucs. Bovendien beschermt strijken de vezels tegen beschadiging, waardoor uw kleding langer meegaat.
 

In het volgende artikel laten we u zien hoe u snel en gemakkelijk kreukvrije kleding krijgt en waar u op moet letten bij het strijken van verschillende stoffen.
 

 

 

Strijktips voor de moderne man  

Tip 1: Kies een stroomstrijkijzer

De stoom zorgt ervoor dat uw strijkijzer met gemak over uw kleding glijdt. Doordat ze bovendien minder snel slijten, gaan uw overhemden veel langer mee. Een strijkplank met een dikke, zachte toplaag zorgt voor extra comfort voor uw kleding en zorgt ervoor dat u deze moeiteloos strijkt.
 

Tip 2: Controleer de wasvoorschriften

De instelling van uw strijkijzer staat vermeld in het wasvoorschrift. Het aantal stippen op het wasvoorschrift komt overeen met het aantal stippen op de temperatuurschakelaar van uw strijkijzer. Linnen wordt standaard het heetst gestreken, katoen iets minder heet en wol en zijde het liefst lauwwarm.
 

Tip 3: Spanning

Zorg ervoor dat het onderdeel dat u wilt strijken constant onder spanning staat. Zo strijkt u de kreukels glad, voordat u ze strijkt en voorkomt u dat er kreukels in worden gestreken. Als u er toch een vouw in strijkt, maak het dan eerst nat voordat u het opnieuw strijkt.
 

Tip 4: Niet ondersteboven, maar binnenstebuiten

Keer uw kleding binnenstebuiten, voordat u gaat strijken om verkleuring, beschadiging of lekkage van afdrukken te voorkomen. Controleer of uw kleding los op de strijkplank ligt en of er geen stof onder zit, want dit veroorzaakt de kreukels. U kunt ook extra stoom gebruiken om deze kreukels glad te strijken voor een kreukvrij resultaat.
 

Tip 5: Bij het begin beginnen

Begin met het strijken van de plank, want een goed begin is het halve werk. Knoop uw overhemd los en maak de kraag plat. Voor het beste resultaat strijkt u uw halsband zowel aan de binnen- als buitenkant.
 

Tip 6: De final touch

Knoop uw overhemd dicht, leg de mouw plat op de zijnaad en strijk de mouw met de hand glad met het strijkijzer. Ga dan nog een keer over de manchet en uw overhemd is klaar voor gebruik.
 

Tip 7: Ophangen

Als u klaar bent met het strijken van uw overhemd, hang het dan meteen op! Vergeet niet het bovenste knoopje vast te maken zodat hij goed in de kast hangt.