Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
3 REDMOND OVERHEMDEN VOOR 99 < Bekijk actie >

Stropdassen voor heren

Een stropdas, is een lang stuk stof dat voor decoratieve doeleinden om de nek wordt gedragen, onder de kraag van het overhemd rust en bij de hals wordt geknoopt. Een stropdas wordt over het algemeen beschouwd als onderdeel van formele kleding, Hoewel stropdassen ook worden gedragen als onderdeel van andere stijlen, zoals zakelijk casual, worden ze meestal geassocieerd met formele kleding. Stropdassen worden over het algemeen gedragen met een overhemd of pak, en ze helpen om een verzorgde en verzorgde look te creëren. Als u u afvraagt hoe u een stropdas moet strikken, zijn er talloze tutorials en video's online beschikbaar. En als u het eenmaal onder de knie hebt, is het strikken van een stropdas eigenlijk vrij eenvoudig. Hoewel sommige mensen stropdassen ouderwets of benauwd vinden, kunnen ze eigenlijk best stijlvol en modern zijn. Er zijn veel verschillende soorten stropdassen verkrijgbaar, van dunne stropdassen tot vlinderdassen tot stropdassen met een patroon. En met zoveel keuzes vind u zeker een stropdas die uw persoonlijke stijl weerspiegelt.
 

Enkele tips voor het kiezen van de juiste stropdas

 

Voor de moderne man is een stropdas een onmisbaar accessoire. Het is de finishing touch van uw outfit die uw look echt kan maken of breken. Maar met zoveel verschillende stropdassen op de markt, kan het moeilijk zijn om te weten welke de juiste voor u is. Hier zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het winkelen voor stropdassen voor heren:

 - De breedte van de stropdas moet overeenkomen met de breedte van de revers van uw jasje. Een smalle stropdas staat het beste bij smalle revers en een brede stropdas staat het beste bij brede revers.

 - De lengte van de stropdas moet lang genoeg zijn om de bovenkant van de tailleband van u broek te bereiken. De vuistregel is dat de punt van de stropdas tot het midden van uw riemgesp moet komen. 

- Het materiaal van de stropdas moet geschikt zijn voor het seizoen en het seizoen

 

De geschiedenis van stropdassen

 

De oorsprong van de stropdas gaat terug tot de 19e eeuw. Volgens de legende is de stropdas uitgevonden door een Nederlander genaamd Johan Baptista Cinders, die op zoek was naar een manier om zijn stropdas op zijn plaats te houden. Cinders kwam op het idee om twee stukken leer te gebruiken die met elkaar verbonden zijn door een metalen ring. De stropda's wonnen snel aan populariteit en werden al snel door de hogere klasse aangenomen als een teken van status. Tegenwoordig is de stropdas nog steeds een populair accessoire in Nederland en andere delen van Europa. Het wint ook aan populariteit in de Verenigde Staten en andere landen. Of u nu op zoek bent naar een manier om u stropdas op zijn plaats te houden of gewoon een vleugje klasse aan uw outfit wilt toevoegen, de stropdas is een goede keuze.