Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Tips om uw parfum langer lekker laten ruiken

U wordt geconfronteerd met de frustratie van het snel vervagen van uw parfum geur, waardoor die opnieuw moet worden aangebracht. Hier zijn enkele tips die u kunnen helpen om uw parfum langer lekker te laten ruiken en de geur de hele dag intact te houden. 

Allereerst kunt u uw huid vochten. Het hydrateren van uw huid helpt om de geur langer te laten duren. Wanneer uw huid droog is, verdampt de geur snel, waardoor u een zwakke geur hebt. Daarom kunt u het beste ervoor zorgen dat u uw huid goed hydrateert houdt voordat u uw parfum aanbrengt. U kunt hiervoor een lotion of olie gebruiken die bij uw huidtype past.

 

Verder kunt u de parfum aanbrengen op de pulspunten zoals de pols, nek, achter de oren en binnen ellebogen. Op deze punten liggen de bloedvaten het dichtst bij het huidoppervlak. Deze pulspunten produceren meer warmte, wat helpt bij het verdelen van de geur en ervoor zorgt dat deze langer aanhoudt. Wanneer u de parfum op deze pulspunten aanbrengt, zal het langzaam verdampen, waardoor de geur gedurende een langere periode wordt vastgehouden.

 

Bij het aanbrengen van parfum zijn ook de lagen belangrijk. Gelaagdheid is een techniek waarbij u meerdere producten uit dezelfde geurlijn gebruikt. U kunt beginnen met het gebruik van een douchegel of bodylotion met dezelfde geur, gevolgd door de parfum. Dit zorgt voor een langdurige en intense geur.

 

Daarnaast moet u uw parfum goed bewaren. De opslag van uw parfum kan de levensduur enorm beïnvloeden. Parfums moeten worden bewaard op een koele, droge plek weg van direct zonlicht en warmte. Blootstelling aan licht en warmte kan ertoe leiden dat de geur verslechtert en vervaagt. Bewaar daarom uw parfum op een koele plek en vermijd het in de badkamer te houden, waar de temperatuur en vochtigheidsniveaus hoog zijn.

 

Verder speelt de concentratie van de geur een belangrijke rol bij het bepalen van de levensduur ervan. Hoe hoger de concentratie, hoe langer de geur zal aanhouden. Eau de Parfum heeft de hoogste concentratie van geuren, gevolgd door Eau de Toilette en Eau de Cologne. Als u op zoek bent naar een langdurige geur, dan is Eau de Parfum de ideale keus.

 

U kunt tevens alcoholvrije parfums gebruiken. Parfums die alcohol bevatten, kunnen uw huid uitdrogen, waardoor de geur snel vervaagt. Om uw geur langer te laten duren, kiest u voor alcoholvrije parfums of parfums met een laag alcoholgehalte.

 

Bovendien moet u na het aanbrengen van de parfum uw polsen niet aan elkaar wrijven, omdat het de geurmoleculen kan afbreken, waardoor de geur sneller vervaagt. Dep de parfum voorzichtig op uw pulspunten en laat het op een natuurlijke manier drogen.

 

Als laatste kunt u een fixeermiddel gebruiken. Een fixeermiddel is een product dat helpt om de levensduur van uw geur te verlengen. U kunt een bevestigingsspray of een poeder gebruiken dat een hoge concentratie geur bevat. Deze producten helpen om de geur voor een langere periode intact te houden en deze intenser te maken.

 

Tot slot vereist het langer duren een combinatie van een goede toepassing, opslag en de juiste keuze van geur. Door deze tips op te volgen, kunt u voor een langere tijd genieten van uw favoriete geur en de hele dag door fris en aangenaam ruiken.