Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Verschillende overhemdboorden

Wist u dat een heren overhemd een aantal varianten boorden heeft? De kans is groot dat het u niet is opgevallen bij het pakken van een overhemd uit de kast. Een overhemd is niet compleet zonder boord en is daarom de basiselementen voor karakter en stijl. De ene kraag is goed voor een casual look, de andere meer formeel. Zo past elke kraag bij een gelegenheid, persoonlijke keuze of levensstijl. In deze blog zullen wij het hebben over de meest voorkomende heren overhemdboorden.
 

 

Verschillende overhemdboorden  

Overhemd met een button down boord

 1. Een button down overhemd worden de punten met knopen vastgezet aan de daarvoor bestemde knoopjes op het overhemd.
 2. Dit type boordmodel heeft zijn oorsprong uit America. Tijdens het sporten moest de boord op zijn plaats blijven zitten.
 3. Hiermee wordt een informele en sportieve uitstraling gecreëerd.
 4. De button down kraag wordt overwegend zonder stropdas gedragen.
   

Overhemd met cut-away boord

 1. De punten van deze boord lopen schuin naar achteren.
 2. Het effect van zo een cut-away boord overhemd is een stijlvolle uitstraling met karakter. Helemaal een stijl van deze tijd.
 3. Cut-away overhemden komen vaak terug bij een getailleerde pasvorm.
 4. De gespreide kraagpunten bij dit type boord staat perfect in combinatie met een stropdas. Als laatste kiest u voor een brede knoop, de Windsor dasknoop.
   

Overhemd met de klassieke boord

 1. De klassieke boord is de meest voorkomende boord. Dit type boord staat ook bekend als de “Straight point” of “Franse boord”.
 2. Wordt bij voorkeur het meest gedragen bij een casual look, maar staat ook prima onder een colbert of een net pak met een stropdas.
   

Overhemd met wide spread boord

 1. Het verschil bij de wide spread boord zijn de punten die wat wijder uit elkaar staan vergeleken met de klassieke boord.
 2. Helemaal geschikt als er dikkere knopen worden gebruikt bij het maken van een stropdas. Ook perfect voor stropdassen van een dikkere stof.
 3. Dit boordmodel wordt ook wel de “Italiaanse boord” genoemd.
 4. Verder heeft een wide spread boord een mooi effect aan de vallende boord, omdat de punten van de kraag wijder uit elkaar staan.
   

Overhemd met een dubbele boord

 1. Dit model boord komt veel overeen met button down type boord. Bij de dubbele boord zijn er, in plaats van één, twee boorden die aan de knopen van het overhemd worden vastgezet.
 2. Geeft een business casual uitstraling. Het is chique en zeer stijlvol. Bij voorkeur kunt u de stropdas weglaten, want meestal worden de dubbele boord overhemden los gedragen.
 3. Dit type boordmodel is modern dan klassiek en heeft zijn oorsprong uit Italië.
 4. De dubbele kraag geeft veel contrast en allure en valt minder snel over de lapel van het jasje.