Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Voor -en nadelen van Sportrugzak, sporttas of gymtas

Sportrugzakken, sporttassen en gymtassen zijn onmisbare accessoires voor alle fanatieke sporters. Iedereen zal het erover eens zijn dat elk van deze accessoires niet mag ontbreken voor wie regelmatig sport.

Of het nu gaat om een sportrugzak, een sporttas of een gymtas, kwaliteit en duurzaamheid zijn van belang bij dagelijks gebruik. Om de juiste keuze te maken, is het belangrijk om te letten op enkele tekens die ‘kwaliteit’ van ‘slechte kwaliteit’ sportaccessoires onderscheiden.

 

 

Voor -en nadelen van Sportrugzak, sporttas of gymtas  

Sportrugzak

Voordelen:

  • Grote capaciteit: Het grootste voordeel van een sportrugzak is de grote capaciteit, die in de meeste gevallen meerdere malen groter is dan welk type sportrugzak of -tas dan ook. Doorgaans is een sportrugzak geschikt voor sporters die vaker lange afstanden afleggen of een grote hoeveelheid sportuitrusting bij zich hebben.

 

Nadelen:
  • Volume: Een van de nadelen van de sportrugzak is dat het, ondanks de grote hoeveelheid spullen die het kan opslaan, moeilijker overal te dragen en op te bergen is. Dat maakt het wat onpraktisch voor de alledaagse drukke sporters die geen auto hebben of gewoon niet veel spullen meenemen. 
  • Prijs: In de meeste gevallen hebben sportrugzakken een hoger prijskaartje dan sportrugzakken of plunjezakken. Dat is begrijpelijk, want voor de vervaardiging ervan zijn meer materialen nodig. Dit is precies waarom veel mensen de voorkeur geven aan de goedkopere optie.
 

 

Sporttas

Voordelen:

  • Compact formaat: Een van de voordelen van een rugzak is dat hij overal veel compacter en draagbaarder is dan een sporttas. 
  • Ergonomie: Sporttassen bieden meer comfort door hun twee schouderbanden die de rug niet belasten, zoals: een blazer of sporttas waarvan het gewicht alleen aan een kant wordt belast.
  • Prijs: De prijzen van sporttassen zijn relatief lager dan die van de sportrugzakken.


Nadeel:

  • Klein volume: In een sporttas kun je niet zoveel spullen kwijt vergeleken met een plunjezak.
  

Gymtas

Voordeel:

  • Slank ontwerp: De gymtas biedt ons een unieke manier om ons dagelijks leven te combineren met onze sportactiviteiten. Hiermee kunnen we echt onze modestijl uitdrukken. Gymtassen zijn bij vrouwen een favoriet sportaccessoire dan bij mannen. Ze helpen u niet alleen om uw benodigdheden gemakkelijk overal mee te nemen, maar geven uw outfit ook een sportieve elegante stijl.
Nadeel:
  • Klein volume:  Hoewel er modellen gymtassen op de markt zijn waarin u veel spullen kwijt kunt, blijven ze kleiner dan sporttassen die ook geschikt zijn om te reizen. Ze zijn ook geschikt voor koffers, die meer geschikt zijn voor de kleinere. Gymtassen zijn meer ontworpen om een paar dingen mee te nemen, aangezien ze aan één schouder worden gedragen. Daarom zal een sporttas waarschijnlijk voor ongemak zorgen wanneer het voor een lange tijd wordt gedragen.