Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Waar draagt u een poloshirt naartoe?

Het poloshirt wordt gerekend tot informele of casual kleding, hoewel het ook wel een net T-shirt is. De polo heeft een kraag en kan korte of lange mouwen hebben. Gedurende de warme maanden van het jaar zoals in de zomer pakken heren graag een polo. Daarentegen is te zien dat de polo met lange mouw in de winter vooral geliefd is. Veel mannen zijn content met deze modetrend. HemdVoorHem.nl zorgt er daarom voor altijd te beschikken over uitgebreide collectie heren polo's.

Een karakteristiek kledingstuk dus voor de zomer is de polo. Het is bekend dat in Nederland de zomerse temperaturen niet altijd een piek bereiken. Echter, er doen zich genoeg periodes voor, dagen tot zelfs weken waarbij de temperatuur het dragen van een overhemd niet toestaat. Op kantoor is er soms geen ontkomen aan en soms wel, als de business casual dresscode getolereerd wordt.

Na het werk mag u natuurlijk voor een lichtere look gaan.

Waar draagt u een poloshirt naartoe?


Waar draagt u de polo naartoe?

De polo is een casual kledingstuk geschikt voor privé, maar ook voor sport en zelfs voor op kantoor. De veelzijdigheid van de polo is ongekend los van dat het zorgt voor een geklede uitstraling. Het is luchtig, zeker als u voor de korte mouwen uitvoering kiest. Verschillende sporters kleden zich met het poloshirt zoals vaak het geval is bij golf en bij tennis.

Niet vreemd, want er wordt vanuit gegaan dat de beroemde tenniskampioen uit Frankrijk, René Lacoste, het poloshirt zou hebben ontworpen in de jaren ’20.
 


In de zomervakantie

De polo is het perfecte kledingstuk die u meeneemt als u plant om op vakantie te gaan. Waarom? De polo is namelijk heel veelzijdig met verschillende combinatie mogelijkheden. Het is een gepast kledingstuk voor veel verschillende gelegenheden. Bezoekt u op uw vakantie een museum, gaat u wandelen langs een lokale markt of ergens lunchen? Met een polo schiet bent u gekleed voor deze gelegenheden.

Heerlijk op uw gemak aan het einde van de dag in uw poloshirt, korte broek en flipflops langs het strand wandelen. De polo draagt u casual over uw broek heen, echter niet voorbij het midden van de sluiting van uw broek.
 


Kleur en stijl

Wanneer het niet meer uit te houden is in Nederland omdat de temperatuur in de zomer boven de 30° stijgt, draagt u de polo in combinatie met de short. Gaat het echt om een hittegolf dan zijn natuurlijk de lichtst gekleurde modellen polo’s in een goed ademende stof de beste keus. Heeft uw korte broek een neutrale effen kleur dan kunt u creatiever zijn in uw kleurenkeuze voor uw poloshirt.

Kies dan voor een polo met motieven of geprinte designs. U brengt uw persoonlijkheid naar voren terwijl u wat creativiteit toevoegt aan het geheel. U bereikt een speelse maar toch stijlvolle look. U bepaalt natuurlijk zelf ook volgens welke stijl u gekleed gaat. Sommige mannen houden van een klassieke uitstraling en kunnen dan kiezen voor de polo met een leuke chino. Dat kleedt netjes af en ziet er toch sportief uit.
 


Formeel

Voor op kantoor is uw kleurenkeuze meer gereserveerd en kiest u uit de klassieke kleuren namelijk blauw, grijs, wit of zwart. Voor de zakelijke gelegenheden bereikt u een verzorgde uitstraling door de polo te combineren met een jasje en een nette broek. Het poloshirt draagt u hierbij in uw broek. Ook is aanbevolen de polo tot boven dicht te knopen om te voorkomen er te casual bij te lopen.
 


Sportief

Met een poloshirt bereikt u al een sportieve uitstraling in tegenstelling tot het overhemd of een ander shirt. Dit heeft veel te maken met het feit dat de polo origineel voor tennisspelers werd ontworpen. U kunt de sportieve look verder accentueren door uw poloshirt te combineren met een lichte lounge vest. Uw outfit wordt compleet met een joggingbroek, licht getailleerd en sneakers.
 


In de winter

De lange mouw polo’s bedekken de gehele arm waardoor poloshirts met lange mouwen warmer zijn dan poloshirts met korte mouwen. Polo’s met lange mouwen zijn dus perfect voor in de winter en wellicht al vanaf de herfst. In ieder geval wanneer u het qua temperatuur niet kunt volstaan met een korte mouw poloshirt. Bovendien kiezen mannen die gesteld zijn op lange mouw polo’s graag voor dit kledingstuk.

In de winter kiest men voor de lange mouw polo omdat het koud is, maar toch ook in de zomer waarbij de mouwen omhoog gestroopt worden.
 


Vermijden

Hoewel aangegeven is dat de polo een casual kledingstuk is, zijn er toch enkele punten waarop u moet letten. Zo hoort de kraag keurig omlaag gedragen te worden en niet omhoog. Dat staat gewoon niet netjes. Verder is het niet verstandig een T-shirt of hemd onder het poloshirt te dragen. De polo kleedt op zichzelf staand al netjes af.

Het is niet stijlvol met een T-shirt onder je polo waarbij de mouwen van het T-shirt onder die van de polo tevoorschijn komen. Ook niet als het T-shirt omhoogloopt onder de polo waardoor er kreukels en strepen op de polo verschijnen. Een poloshirt met een groot logo is ook minder stijlvol dan een polo met een subtiel logo.

Tenslotte kunt u de polo in combinatie met een short over de rand van de korte broek dragen. Met een lange broek kunt u de polo zowel in uw broek als eroverheen dragen. Let wel erop welke dresscode geldt op de gelegenheid waar u naartoe gaat. Op kantoor geldt nog altijd een verzorgde look dus kleedt het netter af met uw polo in uw broek. Poloshirts kunt u gemakkelijk online bestellen bij HemdVoorHem.nl van de bekende merken Calvin Klein, Casa Moda, Fred Perry, Lacoste, OLYMP.