Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Wanneer draag je een T-shirt?


T-shirts zijn prima vrijetijd kledingstukken voor het bovenlichaam en is daarnaast veelzijdig te noemen. Want u kunt het ook onder een overhemd aandoen voor extra comfort of tegen het zweten. Echter, het kan toch lastig zijn wanneer u een T-shirt gewoon op een casual broek kunt dragen. En wanneer juist niet. Daarom wordt de vraag, “Wanneer draag je een T-shirt?” in dit artikel belicht.

Eigenlijk kunt u een T-shirt niet altijd aandoen, omdat dit kledingstuk niet geschikt is voor elke gelegenheid. Vergeleken met een overhemd dat geschikt is voor meerdere gelegenheden, is het T-shirt een casual kledingstuk.

Normaliter is het T-shirt een kledingstuk voor de casual stijl, wanneer u bijvoorbeeld naar een zomers festival gaat. Toch kunt u met een net T-shirt, verzorgd voor de dag komen in de stijl smart casual en zelfs in de stijl business casual. Bij deze stijlen geldt wel dat er altijd nette of geklede elementen erbij moeten.

Wanneer draag je een T-shirt?


Wanneer draag je een T-shirt?

Een T-shirt is een vrijetijd kledingstuk dat u gewoon zo draagt op een casual broek of bij shorts. Denk maar aan een zomervakantie uitje, het weer is warm en toch bent u comfortabel gekleed met een katoenen T-shirt. Een net T-shirt kunt u met nette of geklede elementen combineren voor een formelere look. En het biedt ook extra comfort zoals een T-shirt onder een overhemd.

Er zijn ook andere combinaties mogelijk met een T-shirt waarmee u wegkomt bij verschillende gelegenheden. U dient wel rekening te houden met de volgende regels.
 

De kleuren

De kleur T-shirt waarvoor u kiest, hangt natuurlijk af van de kleur die u staat. Een kleuranalyse biedt hierbij uitkomst, indien u behoefte heeft erachter te willen komen. Acht u het niet nodig dan speelt u het veilig door altijd een T-shirt te dragen in een basiskleur. U kiest hierbij uit de kleuren grijs, licht- of donkerblauw, wit of zwart. Voor wat de basiskleuren aangaat, is de regel dat donkerblauw niet met zwart wordt gecombineerd.
 

T-shirt in of uit de broek

Logischerwijs draagt u in de vakantie een lekker zittende T-shirt van Hemdvoorhem.nl over een casual broek heen of bij shorts. Met het T-shirt uit de broek komt u ook weg bij de stijl smart casual. Maar er horen dan wel nette elementen bij namelijk een katoenen broek, chino of nette spijkerbroek met een colbert of blazer. 

Formeler zoals bij de stijl business casual draagt u het T-shirt in de broek onder een overhemd. Of zelfs een net T-shirt maar dan met een colbert of blazer eroverheen.


Materiaal

Het materiaal is heel belangrijk voor een kledingstuk omdat de stof onder meer het comfortniveau bepaalt van het kledingstuk. Verder bepaalt het ook de mate van luxe en of u er veel in zal zweten. T-shirts zijn veelal van 100% katoen gemaakt wat het ademend maakt. Mogelijk is dat er elastaan in het katoen is verwerkt, ook wel tricot genoemd, zodat het T-shirt soepeler is en prettiger aanvoelt op uw lijf.

Vermijd polyester tenzij u het T-shirt draagt om te sporten bijvoorbeeld.
 

Kraag

T-shirts hebben een O-hals, Turtleneck of V-hals. Het O-hals T-shirt is gangbaar, zowel als vrijetijd kledingstuk als bij formelere gelegenheden. Formeel omdat de boord van het O-hals T-shirt perfect wegduikt onder het overhemd.

Het Turtleneck T-shirt, heet zo vanwege de hoge boord, draagt u idealiter met een kostuum. Dit geeft vergeleken met het overhemd een meer ontspannen en creatieve look. Het geheel is vanwege de boord toch nog formeel. Smart casual & casual, business casual en cocktail (behalve als de etiquette wat vrijheid geeft) zijn de kledingstijlen waarbij een Turtleneck T-shirt toegestaan is.

Het overhemd blijft daarentegen een must bij formele gelegenheden en kledingstijl business.

V-hals T-shirts zijn prima voor de casual dresscode gecombineerd met een casual broek of een short. Echter, deze dienen ook als onder shirt bij de minder formele stijlen zoals smart casual en business casual. Hierbij wordt aangeraden het V-hals T-shirt als onder shirt te dragen wanneer je één knoopje of meer losmaakt van het overhemd. Een hoge V-hals is nodig bij één knoopje open terwijl een middelhoge V-hals nodig is bij twee knoopjes los.

Tenslotte is een diepe V-hals nodig bij drie knoopjes los. Vermeldenswaard is dat de verschillende diepten in V-hals bij onder shirts niet beschikbaar zijn bij alle merken.

 

Mouwlengte

Zowel lange mouw als korte mouw T-shirts kunnen casual gedragen worden. Voor de formelere kledingstijlen waarbij een T-shirt toegestaan is, wordt het lange mouw T-shirt als ondershirt aangeraden. Dit is het geval bij onder meer bij dresscodes smart casual en business casual.

 

Per gelegenheid een T-shirt combineren

Niet alleen de manier waarop en wanneer u een T-shirt draagt is belangrijk. Ook is belangrijk met welke kleding u uw T-shirt combineert, want kleren maken de man. Daarom de opties voor het combineren van uw T-shirt per gelegenheid uitgewerkt.


Zakelijk

U kunt zakelijk gezien een T-shirt niet gewoon dragen want dat is te casual. Op sommige kantoren en bedrijven wordt de business casual stijl getolereerd. Hierbij kunt u het T-shirt onder een two fold overhemd dragen of een net T-shirt in combinatie met een colbert of blazer. Belangrijk om te onthouden bij business casual is dat het overhemd of T-shirt altijd in de broek gedragen worden.

 

Vrije tijd & vakantie

Het T-shirt is het ideale kledingstuk, vaak genoeg helemaal van 100% katoen gemaakt, voor uw vrije tijd of voor in de vakantie. De ademende stof maakt het T-shirt prima voor de hoge temperaturen in de zomer. Kleur doet hierbij wonderen voor uw uitstraling dan te kiezen voor gewoon een wit T-shirt. Dat heeft veel weg van een onder shirt.

 

Vrije tijd & vakantie

Het T-shirt is het ideale kledingstuk, vaak genoeg helemaal van 100% katoen gemaakt, voor uw vrije tijd of voor in de vakantie. De ademende stof maakt het T-shirt prima voor de hoge temperaturen in de zomer. Kleur doet hierbij wonderen voor uw uitstraling dan te kiezen voor gewoon een wit T-shirt. Dat heeft veel weg van een onder shirt.

Heb je een date? Of ga je naar de stad met familie? Met vrienden een borrel pakken? Of ben je uitgenodigd op een bruiloft met als dresscode casual? Allemaal gelegenheden waar u het T-shirt draagt op een casual broek. Er zijn zelfs informele bedrijven die deze stijl toestaan op de werkvloer. Op bruiloften en op de werkvloer is het aangeraden toch iets netter te gaan met een colbert of blazer.

Dit dus de smart casual stijl die vaak bedoeld is voor wat informelere, maar toch nette gelegenheden zoals een werkborrel. De smart casual stijl kiest men ook vaak voor bruiloften. Op de wat meer informele of moderne werkplekken komt u met een net T-shirt en een colbert of blazer met veel weg bij de smart casual dresscode. U verkrijgt ook een leuk accent als u kiest voor een T-shirt met kleur.

Een effen kleur zoals donkerblauw, grijs, wit of zwart is altijd goed voor een klassiek katoenen T-shirt. Breng je persoonlijkheid wat meer naar voren met opvallende kleuren, ontwerpen en prints. U bestelt leuke T-shirts van onze bekende kwaliteitsmerken zoals Casa Moda, Calvin Klein, Schiesser en Muchachomalo bij HemdVoorHem.nl ook gewoon online. Vanaf maat S tot en met maat 7XL.