Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Wanneer draag je een overhemd met korte mouwen?

Een overhemd met korte mouwen draag je in een informele of semi-zakelijke sfeer als je er casual, maar toch net wilt uitzien. Dit overhemd is ook perfect als het warm is. Hij staat goed op een casual broek en je draagt hem zonder jasje.


Kan dat wel, een overhemd met korte mouwen?

Sommige mensen vinden dat een overhemd met korte mouwen niet kan of dat het niet professioneel is. Wij spreken dat tegen: dat is echt achterhaald! Toegegeven, op formele of zakelijke gelegenheden, draag je een overhemd met lange mouwen. Maar er zijn genoeg gelegenheden waarop een variant met korte mouwen heel stijlvol is.


Wanneer draag je een overhemd met korte mouwen?

Een semi-formele gelegenheid is een perfecte gelegenheid voor een overhemd met korte mouwen. Hij staat goed in de zomer tijdens een avondje uit, op een informele borrel waarop je toch enigszins net wil overkomen of op je smart casual outfit. Ook op een niet zo formele bruiloft in de zomer komt hij goed tot zijn recht. Een overhemd met korte mouwen geeft een gekledere look dan een T-shirt of poloshirt.
 

Vakantie

Op een warme vakantiestemming komt het overhemd met korte mouwen erg goed tot zijn recht. Zeker als je voor een feest of diner iets gekleder voor de dag wil komen, maar toch geen zin hebt in een overhemd met lange mouwen of net jasje. Een leuke kleur of print past hier goed bij. Net dichtgeknoopt draag je hem als je uit eten gaat, en je kan hem helemaal open dragen als je op het strand bent. 
 

Draag je een overhemd met korte mouwen naar kantoor?

Kortweg, nee. Naar een net kantoor trek je altijd een overhemd met lange mouwen aan. Werk je echter op een modern of informeel kantoor, dan kan het prima. Zeker op een warme dag. Draag hem in een effen kleur en op een mooie pantalon. Uiteraard is dit iets dat je zelf moet aanvoelen.
 

Mooi gesneden pasvorm

Of je nou voor een overhemd met korte of lange mouwen gaat, zorg dat hij goed om je lichaam valt. Een slanker gesneden exemplaar oog altijd netter dan een wijd model. De borst- en taille-omtrek moeten goed aansluiten. Zorg dat de stof ter hoogte van je borst niet aanspant als je je armen strekt. Let ook goed op de mouwen en de schouders: de naad van de schouder ligt net op of boven de schouderlijn. De mouwen mogen redelijk strak rond de bovenarmen zitten, maar zorg dat ze niet zo strak zijn dat de uiteinden in je bovenarm snijden. De boord heeft maximaal 1 centimeter speling.
 

Hoe lang bestaat het overhemd met korte mouw al?

Het overhemd met korte mouw is zeker niet een trent van de laatste tien jaar. Al halverwege de twintigste eeuw dook dit kledingstuk bij moderne mannen op.