Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wanneer kies je voor een poloshirt?


Het poloshirt biedt de geklede uitstraling van een overhemd terwijl het ook het draaggemak van een T-shirt geeft. Polo’s noemen we daarom sportieve en stijlvolle vrijetijdsoverhemden. Een goed poloshirt heeft een nette pasvorm en beoordeelt u naar zijn mooie en comfortabele stof, vaak is het jersey of piqué katoen.

Verder herkent u een polo aan de kraag, de split en een paar knopen. Het poloshirt kan gemaakt zijn met korte of lange mouwen. U trekt hem over uw hoofd aan. Het kledingstuk draagt de naam polo niet langer als de knopen helemaal tot beneden lopen, want dan is het een overhemd. Wat ook anders is aan de polo vergeleken met het overhemd, is dat de kraag niet verstevigd is. Daarom hangt de boord van een polo ietwat losser waardoor dit kledingstuk een meer casual uitstraling heeft.

Polo’s kunt u niet altijd en dus niet naar alle gelegenheden aandoen. Dit hangt ook samen met uw persoonlijke wensen om het poloshirt met andere kledingstukken te combineren. Toch is het poloshirt een veelzijdig kledingstuk, een vrijetijdsoverhemd dat geschikt is voor meerdere gelegenheden.

Voor een casual look draag je een polo gewoon op een korte broek in de zomer. Een verzorgde uitstraling bereikt u met het poloshirt onder een jasje of trui. Als u gesteld bent op de klassiek look, combineert een polo eenvoudigweg met een chino.

Wanneer kies je voor een poloshirt?


Wanneer kies je voor een poloshirt?

Uw keuze voor een poloshirt heeft natuurlijk te maken met uw persoonlijke voorkeuren. Daarnaast hangt het ook van de gelegenheid af waar u het poloshirt naartoe draagt. Er zijn verschillende combinaties mogelijk met het poloshirt dat geschikt is voor verschillende gelegenheden.

 

Welke kleur poloshirt?

Als u gaat voor een klassieke look dan kunt u het best kiezen voor de rustige kleuren, namelijk blauw, grijs, wit of zwart. Het poloshirt kleedt gecombineerd met een jasje zo ook goed af voor zakelijke gelegenheden. Echter, het poloshirt is een bijzonder vrijetijdskledingstuk en is daarom meestal in een reeks van kleuren te zien. Een poloshirt in een opvallende kleur staat beslist goed op een broek in een neutrale kleur. 

Vele mannen kiezen voor zakelijke en neutrale kleuren vanwege hun werk. U verkrijgt een meer interessante look als u in uw vrije tijd een polo in een vrolijke kleur aantrekt. Hoewel polo’s ook met een print te zien zijn, zijn de meeste polo’s in effen kleuren te zien.


Poloshirt in de broek of eroverheen

Als u gaat voor een verzorgde uitstraling, draagt u het poloshirt in uw broek. Dit is beslist het geval wanneer u een trui of een jasje over de polo draagt. Gaat u voor een sportieve of lossere look, dan draagt u het poloshirt uit uw broek zoals naar een zomerfestival.


Het materiaal

Poloshirts worden over het algemeen van jersey of piqué gemaakt. Dit zijn namen van speciale breitechnieken voor katoen met als resultaat een unieke stof. Een poloshirt van jersey is comfortabel, ademt en is rekbaar omdat jersey een fijne en elastische stof is. Jersey zorgt voor een meer casual uitstraling. Piqué is aan de andere kant een beetje een stevigere en stijve stof met een klein reliëf verwerkt erin.

Het resultaat is een comfortabele, sterke en goed te onderhouden stof. Piqué zorgt door de stijve pasvorm voor een meer formele uitstraling. Een beetje elastaan wordt soms toegevoegd aan het katoen zodat de stof rekbaarder wordt. Soms wordt polyester toegevoegd om de stof sterker te maken. Zelden ziet u een poloshirt van zijden of linnen.

 

Met de knopen dicht of open?

Het geheel kleedt netjes af als u alle knopen dichtknoopt. U kunt hierbij zelfs gaan voor een casual chique look, als u dat wilt, en eventueel een pak eroverheen dragen. Verkiest u voor de knoopjes open dan gaat u voor een meer casual look. Wel is het zo volgens kledingrichtlijnen dat u altijd één knoopje dichtdoet.

 

De polo mouwlengte

Meestal zijn polo’s te zien met een korte mouw, maar de heren polo met lange mouw is vaker te zien in collecties. Belangrijk bij korte mouw polo’s is dat de mouwen niet te lang zijn. Als je je armen laat hangen, lopen korte mouwen bij polo’s tot ongeveer het midden van de borstkas. Dat betekent dat de mouwen niet verder dan het midden van je biceps lopen. Het is cruciaal dat de boord goed om je nek zit.

U wilt uiteraard niet dat de kraag te strak zit want het hoort een comfortabel kledingstuk te zijn. Echter, u wilt het ook niet te los hebben want dat leidt tot een onverzorgde look.

 

De lengte van het poloshirt

Het poloshirt zelf heeft een lengte die loopt tot het midden van uw gulp. U zorgt ervoor dat ook de mouwen van uw polo niet te lang zijn. Als u uw armen laat hangen, moeten de korte mouwen niet verder dan ongeveer het midden van de borstkas komen. De mouwen gaan dus niet verder dan het midden van je biceps.


Het poloshirt per gelegenheid combineren

De manier waarop u een poloshirt draagt is belangrijk en wanneer u voor dit kledingstuk kiest. Daarnaast is het van belang met welke andere kledingstukken u uw polo combineert. Kleren maken de man en daarom zijn de mogelijkheden per gelegenheid uitgewerkt voor combinaties met het poloshirt.

 

Zakelijke gelegenheden

In de zakelijk sfeer is een poloshirt toegestaan op sommige kantoren en bedrijven. De business casual dresscode wordt namelijk geaccepteerd. Hierbij kunt u een poloshirt aantrekken, maar dan wel met een nette broek. De polo draagt u in uw broek. Bij business casual is het belangrijk om te onthouden dat het overhemd of poloshirt altijd in de broek gedragen worden.
 

Polo voor in de vakantie & vrije tijd

Als u kiest voor een beetje nettere look zijn polo’s ideale kledingstukken voor de vakantie en de vrije tijd. Polo’s zijn vaak volledig van 100% katoen gemaakt, van de stoffen jersey of piqué. Het zijn prima kledingstukken voor de warmere zomermaanden vanwege de ademende stof. Een polo in een opvallende kleur zorgt voor een interessante look dan wanneer u kiest voor rustige kleuren.

 

Een avondje uit

Staat er een date gepland? Gaat u een avondje stappen met familie of naar een café met vrienden? Of wordt u verwacht op een bruiloft met als dresscode casual? U kunt op deze gelegenheden gaan voor een nettere look met de polo op een (casual) broek. Deze dresscode wordt zelfs door informele bedrijven geaccepteerd op de werkvloer. Toch is het aangeraden op bruiloften en op de werkvloer netter te gaan met een colbert of blazer.

Dit dus de smart casual stijl die vaak bedoeld is voor wat informelere, maar toch nette gelegenheden zoals een werkborrel. De smart casual stijl kiest men ook vaak voor bruiloften. Op de wat meer informele of moderne werkplekken komt u met een net T-shirt en een colbert of blazer met veel weg bij de smart casual dresscode. U verkrijgt ook een leuk accent als u kiest voor een T-shirt met kleur.

Houdt u echter van de klassieke look dan kiest u voor een effen kleur zoals donkerblauw, grijs, wit of zwart werkt altijd goed. Breng uw persoonlijkheid wat meer naar voren met opvallende kleuren, designs en prints. U bestelt leuke polo’s bij Hemdvoorhemd.nl van de topmerken zoals Lacoste, OLYMP, Fred Perry, MARVELIS, ETERNA, Profuomo, Redmond, Casa Moda en Calvin Klein.