Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat dragen mannen onder een trui?

Het is koud en je hebt behoefte aan een extra laagje. Of je trui kriebelt en je wilt er graag iets onder dragen. Onder een trui kan je een ondershirt, een T-shirt of een overhemd dragen. Voor welke look wil je gaan?


 
Maak een duidelijk keuze. Als je een overhemd draagt onder je trui, kies dan twee kleuren die goed matchen. Je kunt ervoor kiezen om je T-shirt zichtbaar of onzichtbaar onder een trui te dragen. Ga je voor een nette of zakelijke look? Kies er dan voor om je T-shirt onzichtbaar onder je trui te dragen. Bij een casual of speelse look kan het juist leuk zijn om iets van je T-shirt te laten zien.
 

Voordelen van het dragen van een extra laagje onder je trui

  • Warmer in de winter
  • Extra beschermlaagje tegen transpiratie
  • Je trui blijft langer mooi en fris
  • Minder last van kriebelen


4 tips om je T-shirt onzichtbaar te dragen onder je trui

 

Tip 1

Draag een ondershirt of hemd van een fijne en soepele stof. Katoen, bamboe of Tencel Lyocell zijn soepel en ademend. Fijn is ook als het T-shirt een beetje meerekt en lekker zit.
 

Tip 2

Draag een naadloos ondershirt. Die zijn speciaal gemaakt om niet op te vallen onder een overhemd of dunne trui. Onder een dikke trui is het ondershirt minder zichtbaar en kun je ook prima een normaal T-shirt aantrekken. Zorg alleen dat hij een mooie pasvorm heeft en op je lichaam aansluit. 
 

Tip 3

Koop een T-shirt dat lang genoeg is om in je broek te stoppen. Zo blijft hij goed op zijn plek zitten. Gevaar is namelijk dat een T-shirt gedurende de dag gaat opkruipen. Dat zorgt voor stofbollingen onder je trui. Een té lang T-shirt werkt echter weer tegen je en zorgt voor bollingen in je broek.
 

Tip 4

Zorg dat de stof van je ondershirt er aan de bovenkant niet uitkomt. Als je een trui met V-hals draagt, draag daar dan ook een T-shirt met V-hals onder. Een T-shirt met ronde hals kan alleen onder een trui met hoge kraag.


Hoe draag je een overhemd onder een trui?

Als je gaat voor een overhemd, mag die juist wel goed zichtbaar zijn onder je trui. Een pullover is een trui die speciaal bedoeld is om over een overhemd te dragen. Het zorgt voor een meer geklede outfit dan alleen een overhemd. Zorg dat het overhemd goed aansluit op je lichaam en geen bollingen onder je pullover veroorzaakt. Je kunt het beste voor een slimfit overhemd kiezen met een nette kraag. Hier lees je hoe je een overhemd met een pullover kunt combineren qua kleur.
 

Tip tegen een kriebeltrui

Heb je een wollen kriebeltrui in de kast liggen? Leg hem een weekje in de vriezer. Daar wordt hij zachter en soepeler van.