Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Wat draag je onder een overhemd?

Onder een overhemd draagt u een ondershirt. Een ondershirt is een effen t-shirt met goede pasvorm, in een onopvallende kleur. Een ondershirt zorgt ervoor dat het overhemd niet doorschijnt. Het is warmer, en sommige mensen vinden het comfortabeler. Verder beschermt een ondershirt het overhemd tegen zweet en luchtjes.Wanneer een ondershirt dragen?

Een overhemd ziet er het mooist uit wanneer u er niets onder draagt. In sommige gevallen is dit geen optie. Wanneer kiest u voor een ondershirt? Wanneer het overhemd doorschijnend is, u het overhemd te koud vindt zonder t-shirt, of u het overhemd wilt beschermen tegen zweetplekken en luchtjes.


Hoe draag je een overhemd zonder ondershirt?

Wilt u uw overhemd toch liever zonder ondershirt dragen? Dat kan natuurlijk. Dan zijn er twee belangrijke tips. Koop ten eerste goede katoenen overhemden. Katoen ademt en zorgt ervoor dat u minder zweet. Goede overhemden schijnen ook niet door. Gebruik ten tweede een goede deodorant, en gebruik niet teveel. De gele plekken onder de oksels ontstaan namelijk door een chemische reactie tussen het aluminium in deodorant en de stoffen in uw zweet. Goede deodorant bevat geen aluminium en voorkomt dus vlekken.


Wat is het perfecte ondershirt?

Het perfecte ondershirt is onzichtbaar. Een ondershirt wordt onzichtbaar door de juiste hals, de juiste kleur, en de juiste pasvorm. De juiste hals sluit aan bij uw hoe u de boord draagt: open of dicht? De juiste kleur sluit aan bij de kleur van het overhemd en uw huidskleur. De juiste pasvorm sluit aan op uw lichaam, heeft onopvallende naden (of is naadloos) en is niet te lang.


De pasvorm van een ondershirt

Het t-shirt moet een goede pasvorm hebben. Een goede pasvorm zorgt ervoor dat er geen lijnen in het overhemd zichtbaar zijn, en dat het overhemd goed aansluit op uw lichaam. Bij een te wijd t-shirt ziet uw overhemd er rommelig uit door het overtollige stof. Bij een te krap t-shirt kan de huid oprollen.


De kleur van het t-shirt

Een goed ondershirt heeft een effen, onopvallende kleur, bij voorkeur dezelfde kleur als het overhemd of uw huid. Zo steekt het t-shirt niet af, mocht het overhemd licht. Vermijd t-shirts met opdruk: prints hebben de neiging door te schijnen, en dat staat niet deftig.


Welke hals kiest u?

Draagt u uw boord dichtknoopt en met een stropdas? Kies dan altijd voor een hoge, ronde hals. De hals is dan onzichtbaar, zelfs als het overhemd doorschijnend is. Bij een v-hals kunt u anders de naad op uw borst zien.

Draagt u de bovenste knoopjes open? U kiest het best voor een v-hals: dan is de hals niet zichtbaar. Er zijn ondershirts verkrijgbaar met een extra diepe v-hals.


Hoe lang moet het t-shirt zijn?

Het t-shirt moet niet onder uw overhemd uitkomen. Dit geldt vooral wanneer u het overhemd los draagt. Ook wanneer u het overhemd instopt wilt u dat het ondershirt niet te lang is. Een te lang t-shirt zal uw pantalon rommelig maken. Maar een te kort t-shirt blijft niet goed in uw broek zitten: zorg dus dat de lengte overeenkomt met de lengte van het overhemd. Wilt u de juiste lengte exact weten? Lees dan hier hoe u de rugpand opmeet.