Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Wat is 2-ply?

2-ply is een dubbel geweven stof van twee garen. Het betekent letterlijk: ‘dubbele draad’. Bij 2-ply stoffen worden twee garen bij elkaar gesponnen om één draad te maken. Dit samenspinnen noemt men twijnen. De stof wordt geweven van de getwijnde garens. Two-ply katoen is meestal van betere kwaliteit dan single ply katoen.

Voorbeeld 2-ply:Wat is de meerwaarde van 2-ply katoen?

Maar waarom is het van belang hoe dik de gebruikte draad is? De hoeveelheid garen is bepalend voor de kwaliteit van de stof. Stoffen die van een dubbele draad worden geweven zijn veelal van superieure kwaliteit. 2-ply katoen is slijtvaster en sterker. De stof is ook iets stugger en heeft een fijnere weving. Dat is natuurlijk logisch, want er is twee keer zoveel draad gebruikt dan bij een 1-ply stof. Daarom is 2-ply vaak iets duurder. Naast two-ply bestaat er ook three-ply. Hiervoor worden drie garen getwijnd tot één enkele draad. Andere factoren die de kwaliteit van de stof bepalen zijn de draaddichtheid en de gebruikte weeftechniek. De draaddichtheid geeft de weefdichtheid van de stof aan.

Toepassingen van 2-ply stoffen

De kwalitatieve 2-ply stof wordt veel gebruikt in premium overhemden van de betere merken. Vooral bij duurdere overhemden die langer mee moeten gaan wordt gebruik gemaakt van een dubbele draad. 2-ply staat voor kwaliteit. Tegenwoordig wordt de term daarom soms als een marketingtruc gebruikt. Controleert u daarom goed of het shirt werkelijk 2-ply is. Bij een goede 2-ply stof wordt voor beide weefrichtingen een dubbele draad gebruikt. Bij de goedkope variant wordt de dubbele draad slechts in één weefrichting gebruikt. Eigenlijk is dit dus een 1,5-ply! De overhemden die wij als 2-ply aanbieden zijn altijd ook daadwerkelijk van een dubbel geweven stof.

Het verschil tussen 1-ply en 2-ply stoffen

Wanneer de fabrikant een iets lichter shirt dat beter ademt wil fabriceren, wordt vaak een 1-ply stof gebruikt. Vooral casual shirts worden vaak van een 1-ply gemaakt. Voor een meer solide gevoel wordt een 2-ply stof gebruikt. Deze stof ademt iets minder en is iets warmer. 2-ply stof wordt vooral voor zakelijke overhemden van goede kwaliteit gebruikt. Two-ply katoen gaat minder snel ‘pillen’ dan single ply. One ply stoffen pillen redelijk snel en slijten daarom eerder. Bent u op zoek naar een premium kwaliteit overhemd dat lang mee gaat? Kies dan voor de dubbel geweven 2-ply!