Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE CADEAU WINKEL VOOR HEM

Wat is comfort fit?

Comfort fit is een wijde, ongetailleerde pasvorm voor overhemden en shirts. Letterlijk vertaald betekent comfort fit ‘comfortabele pasvorm’. Een comfort fit overhemd is door de ruime pasvorm zeer geschikt voor mannen met een maatje meer of voor mannen die van maximale bewegingsvrijheid houden. De comfort fit pasvorm is niet getailleerd en valt daardoor wijd op de taille.Voor wie is de pasvorm comfort fit?

Iedere man past een mooi comfort fit overhemd. Het overhemd past op iedere outfit. Het overhemd valt wijd, en biedt daardoor veel draagcomfort. Wanneer u voor een afgemeten look wilt gaan, kunt u beter een getailleerd overhemd dragen.

Wanneer draagt u comfort fit overhemden?

Comfort fit overhemden zijn bij uitstek geschikt voor mannen met een maatje meer en / of voor de man die van bewegingsvrijheid houdt. Er zijn Comfort Fit overhemden voor zowel formele als informele gelegenheden. Kies voor een casual Comfort Fit hemd voor bijvoorbeeen zaterdagmiddag rond huis bijvoorbeeld. U draagt een comfort fit overhemd beter niet onder een getailleerd kostuum. Het best past u het model overhemd aan op de taillering van het kostuum. Onder een sterk getailleerd kostuum past een comfort fit overhemd bijvoorbeeld niet prettig.

Hoe draagt u comfort fit?

Een wijde pasvorm geeft een meer casual look dan een getailleerde pasvorm. Comfort fit overhemden vallen wijd op de taille, waardoor het overhemd heel erg comfortabel is en altijd goed past. Het hemd geeft extra veel bewegingsruimte. Het overhemd wordt vooral gedragen op een weekendoutfit, met bijvoorbeeld een open boord en een wat wijder jasje.

Hoe herkent u een comfort fit overhemd?

In de meeste overhemden zit een label dat de pasvorm vermeld. Staat de pasvorm niet vermeld? Dan kunt u het shirt uitleggen. Wanneer de taille recht is (u ziet dus geen ronding in de taille) heeft u zeker te maken met een comfort fit hemd. De rugpand van een comfort fit overhemd wordt niet ingenomen. U ziet dus geen coupenaad op de achterkant van het shirt.

Hoe neemt u de maat voor een perfecte comfort fit pasvorm?

Zelfs bij een wijd overhemd wilt u natuurlijk dat het shirt als gegoten zit. De juiste maat is daarom belangrijk. Een comfort fit overhemd mag een wat ruimere boord hebben, omdat u het shirt waarschijnlijk zonder stropdas draagt. Comfort fit hoort alleen wijder te vallen op de taille: de overige maten moeten gewoon aansluiten. Neem daarom voor de zekerheid zowel uw boordmaat, taillemaat, borstomtrek als mouwlengte op voor u het overhemd bestelt.