Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Wat is een wing kraag?

De wing kraag is een gevleugelde opstaande kraag, en wordt ook wel ‘vadermoordenaar’ genoemd. Het is de meest formele kraag, die uitsluitend wordt gedragen met een vlinderdas. U draagt de wing kraag enkel onder een rokkostuum of smoking. De opstaande boord laat de das volledig zichtbaar en enkel de twee puntjes zijn omgeslagen.

Voorbeeld Wing kraag:Hoe draagt u een wing kraag?

De wing kraag is speciaal ontworpen om te dragen in combinatie met een vlinderdas, en hoort onder een rokkostuum of smoking. Vaak hebben overhemden met een wing kraag een blinde knoopsluiting, dubbele manchetten en een plissé voorkant. Overhemden met een wing kraag behoren daarmee tot de meest tijdloze en stijlvolle overhemden die er zijn. Een wing kraag heeft altijd een opstaande boord. De kraag toont dus de gehele vlinderdas. Voor de meest stijlvolle look wilt u bij voorkeur een vlinderdas dragen die u zelf strikt; geen vlinderdas met die met haakjes of elastiek wordt bevestigd. Door de open boord ziet u namelijk de bevestiging van de das.

Met de keuze van uw vlinderdas kunt u uw hele outfit bepalen. De das maakt uw kostuum formeler, of juist speelser. Voor een formele uitstraling kiest u de klassieke zwarte, witte of rode das van goede kwaliteit. Voor een casual uitstraling kunt u een andere kleur das, of een das met een patroon dragen. Om uw outfit af te maken kiest u manchetknopen die passen bij de das.

Het verschil tussen de vadermoordenaar en de cut away

De cut away is een opengewerkte kraag, wat betekent dat de punten van de kraag rond naar achter worden weggesneden. Deze overhemden geven, net als de wing kraag, een klassieke en elegante uitstraling. Het verschil tussen deze twee boorden is dat de wing kraag helemaal open is, waar de cut away enkel open is aan de voorkant. De cut away verbergt de das rond de hals wel. Een cut away kan gedragen worden in combinatie met een vlinderdas, maar voor de meest uitgesproken uitstraling kiest u voor een wing kraag.

De functie van de kraag

Historisch gezien werden kragen op een overhemd gebruikt om de rand van het hemd te beschermen tegen slijtage. Verder biedt de kraag de hals extra bescherming tegen kou. En natuurlijk draagt een mooie boord bij aan een verzorgde uitstraling. In combinatie met de juiste das zorgt een wing kraag voor een elegante en tijdloze uitstraling.