Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
ALLE OVERHEMDEN: 2+1 GRATIS! >

Wat is modern fit?

Modern fit is een licht getailleerde pasvorm voor overhemden en shirts. Letterlijk vertaald betekent modern fit ‘moderne pasvorm’. Een modern fit overhemd ziet er door de lichte taillering vlot en modern uit. De modern fit pasvorm ontstaat door een iets slanker gesneden rugpand. Deze overhemden sluiten mooi aan op de taille.Voor wie is de pasvorm modern fit?

Iedere man met een gemiddelde bouw kan modern fit overhemden dragen. Het is de ideale pasvorm wanneer u van taillering houdt, maar de tailored fit pasvorm te strak vindt. Het overhemd valt een klein beetje slanker dan een normaal gesneden overhemd, maar ruimer dan de slim fit en tailored fit overhemden. Een modern fit overhemd kleedt de meeste mannen mooi af, maar geeft meer bewegingsruimte dan de slim fit modellen.

Wanneer draagt u modern fit overhemden?

Bij een goed modern fit overhemd hoort een een licht getailleerd kostuum. Onder een colbert met rechte pasvorm verdwijnt de taillering van het overhemd natuurlijk. De modern fit pasvorm wordt steeds populairder. Ook bij formele gelegenheden kunt u prima een getailleerd kostuum dragen. Steeds meer professionals gaan voor een moderne en vlotte look door licht getailleerde hemden en kostuums te dragen.

Hoe draagt u modern fit?

Een slanke pasvorm geeft een verzorgde look. Getailleerde overhemden kleden beter af, waardoor het overhemd voor u op maat gemaakt lijkt. Daardoor ziet u er direct verzorgder uit. Het klassieke kostuum is recht gesneden en valt dus wijder. Strak gesneden kostuums daarentegen zitten als gegoten en geven daarom een frissere uitstraling. Een getailleerd overhemd ziet er niet alleen uit alsof het voor u op maat gemaakt werd: mits u de juiste bouw hebt, is de pasvorm gewoonweg beter.

Hoe herkent u een modern fit overhemd?

De meeste overhemden vermelden de pasvorm in het label. Wanneer uw overhemd geen label heeft kunt u het shirt uitleggen. Kunt u een ronding in de taille zien? Dan heeft u zeker te maken met een getailleerd overhemd. Verder kunt u de taillering herkennen aan de rugpand. Bij de taillering wordt de stof aan de achterkant ingenomen, waardoor er een naad ontstaat.

Hoe neemt u de maat voor een perfecte modern fit pasvorm?

Bij getailleerde kleding wilt u natuurlijk dat het kledingstuk als gegoten zit. Daarom is de perfecte maat belangrijk. Een te nauwe taillering maakt een hemd oncomfortabel, en bij een te grote pasvorm verliest het overhemd zijn tailored uitstraling. Neem dus altijd eerst de maat op van uw taille. Voor een perfecte pasvorm is het aan te raden zowel uw boordmaat, borstomtrek, taillemaat als mouwlengte te nemen.