Inloggen

Log in met jouw HemdvoorHem account om jouw persoonlijke gegevens te bekijken of te wijzigen.
Gebruikersnaam *
Wachtwoord *
 
 
Verzenden

Nog geen klant? Registreer dan nu
x
DE SALE IS BEGONNEN: TOT 50% KORTING! >

Wat is mouwlengte 5?

Mouwlengte 5 is de benaming voor overhemden met een iets kortere mouw. Deze overhemden zijn ontwikkeld voor mannen met korte armen. Mouwlengte 5 overhemden hebben een verkorte mouw van 58 tot 60 centimeter. De lengte kan per fabrikant iets verschillen. De standaard mouwlengte is 64 centimeter en heet mouwlengte 6.Waarom bestaat mouwlengte 5?

Mannen met korte armen kunnen problemen ondervinden wanneer zij een overhemd dragen. Bij standaardmaten zijn de mouwen altijd te lang. Bij mouwlengte 5 is de armlengte relatief korter. Dat betekent dat de rest van het overhemd de standaardmaten hanteert. Door deze speciale verhouding hoeft een man met korte armen geen te kleine overhemden te dragen voor een goed passende mouw.

Het belang van de juiste mouwlengte

Waarom is de juiste mouwlengte belangrijk? Een goede mouwlengte bepaalt of een overhemd stijlvol oogt. Een perfecte mouwlengte zorgt voor een verzorgde indruk en een goede pasvorm. Een te lange mouw ziet er onverzorgd uit. Een overhemd met de juiste mouwlengte, maar dat verder te krap zit of knelt is ook geen goede optie. U zult het overhemd niet graag dragen en zich oncomfortabel voelen. De perfecte mouwlengte valt op de knik tussen pols en hand. Bij een overhemd voor onder een kostuum, met manchetten bijvoorbeeld, dient de manchet ongeveer één ŕ twee centimeter onder uw colbert uit te komen. Deze precisie is voor sommige mannen niet te bereiken met de standaardmaten. Naast de lengte van uw mouw zijn er andere maten van belang voor een goede pasvorm. Het loont om eens uw boordmaat, borstomtrek, taillewijdte en ruglengte na te meten.

Hoe meet ik mijn mouwlengte?

Draagt u de juiste maat overhemd, maar valt uw mouw tot over uw knokkels? Dan kan een mouwlengte 5 u de uitkomst bieden. U komt erachter of u een kortere mouw nodig heeft door uw armlengte te meten. Plaats het meetlint op de punt van de schouder in een rechte lijn tot net onder de pols. Voor het mooiste resultaat neemt u twee centimeter speling op de pols. Overhemden worden meestal gemaakt van katoen. 

Tips voor het meten

Het beste gebruikt u voor het nemen van uw maten een kledingmeetlint. Dit is een zacht meetlint dat de ronding van het lichaam goed volgt. Let er verder op dat u goed rechtop staat, zich lang maakt en uw armen ontspannen laat vallen. Zo meet u heel juist en precies de maten voor uw nieuwe overhemd.